Χαλαρή… νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή (3-0)

22:46 5/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Μόλις στο 2΄ ο Βιάνα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού και ουσιαστικά… κλείδωσε την νίκη! Στη συνέχεια τα τέρματα των Ελιονούσι και Φορτούνη διαμόρφωσαν το εύκολο 3-0 επί του ουραγού Ηρακλή!

Kόντρα στον Ηρακλή ο Βιάνα άνοιξε το σκορ στο 2′ και έκανε με το… καλημέρα πιο εύκολο το έργο των συμπαικτών του. Ο Φιγκέιρας έβγαλε μία

ακόμα ασίστ για το 2-0. Αμφότεροι σε διαφορετικά διαστήματα μέσα στην σεζόν και τι δεν… άκουσαν από τους φίλους του Ολυμπιακού. Πιθανότατα ν’ ακούσουν και στη συνέχεια.

Ομως στο παιχνίδι κόντρα στον «Γηραιό» έδωσαν το τρίποντο πιο άνετα. Ο Βιάνα έκανε το 1-0 (στο 2′), ο Ελιουνούσι το 2-0 (στο 42′) και ο Φορτούνης το 3-0 (56′). Χωρίς να πιεστεί, χωρίς να αγχωθεί αλλά και να γλιτώσει δυνάμεις για την δύσκολη συνέχεια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη.

ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ

Ο Πάουλο Μπέντο σ’ ένα ακόμα ματς μπήκε στο παιχνίδι με πολλές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς Κυπέλλου με τον Αρη. Για πρώτη φορά επίσης μετά από καιρό δεν υπήρχε στην 11αδα κανείς από τους τέσσερις πιτσιρίκους. Ο Ρομάο έπαιξε στα χαφ αντί του Μιλιβόγεβιτς και ο Μποτία επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως θ’ ανταποκρινόταν σε μεγαλύτερη πίεση αυτή η 11αδα αλλά ο Βιάνα τα έκανε εύκολα στο 2′. Κόρνερ του Σεμπά, κεφαλιά του Βραζιλιάνου και ο Ολυμπιακός μπήκε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ. Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος του Ολυτμπιακού ο οποίος σταματούσε στον Χουάντερσον.

Ευκαιρίες από Σεμπά, Φορτούνη (δις) και Ελιουνούσι μέχρι να γίνει το 2-0 στο 42′. Ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ο Μάρτινς έτρεξε τον αιφνιδιασμό την έδωσε στον Φιγκέιρας αυτός έκανε την σέντρα και ο Ελιουνούσι με το κεφάλι τελείωσε ουσιαστικά το ματς.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

Μπορεί να έριξε ταχύτητα στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και ν’ ασκήσει πίεση στην εστία του Χουάντερσον. Τουλάχιστον για τα πρώτα είκοσι λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Φορτούνης έκανε το 3-0, ο Σεμπά έχασε μία ακόμη ευκαιρία για να σκοράρει και ο Ηρακλής δεν έδειχνε ικανός ν΄απειλήσει.

Το έκανε μετά το 70′. Με τον Περόνε και τον Κούρο. Ομως και στις δύο περίπτωσεις είπε όχι ο Καπίνο. Ματς που δεν χρίζει σοβαρής κριτικής μιας και ο Ολυμπιακός το έκανε πολύ εύκολο από πολύ νωρίς…

MVP: Φορτούνης. Οταν αυτός είναι σε καλή μέρα ο Ολυμπιακός εμφανίζεται πολύ καλύτερος. Ο Ελληνας μέσος είχε κέφια. Προσπαθούσε και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του αλλά και ν’ απειλήσει ο ίδιος. Σκόραρε και το τρίτο γκολ των «ερυθρολεύκων».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κούρος. Χάνει τον Βιάνα στην φάση του γκολ και χάνει ένα εύκολο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Προφανώς και δεν είναι ο λόγος που έχασε ο Ηρακλής στο «Καραϊσκάκης» αλλά σε δύο σημαντικές φάσεις για την ομάδα του ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σεμπά. Ακόμα μία ασίστ για τον Βραζιλιάνο ο οποίος έφτασε τις οκτώ στο πρωτάθλημα και τις δέκα σε όλες τις διοργανώσεις. Συνεχίζει για τον τίτλο του MVP του πρωταθλήματος.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 70′ ο Καπίνο χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του αλλά ο Κούρος δεν το έχει καταλάβει με αποτέλεσμα να σώσει ο Μποτία. Ο τερματοφύλακας του Ολυτμπιακού όμως… ρέφαρε το λάθος του δευτερόλεπτα μετά μιας και ο απέκρουσε εξ επαφής την κεφαλιά του Κούρου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς την δύσκολη φάση δεν είχε πρόβλημα ο Ευάγγελος Κιοτζένης. Οι παίκτες του Ηρακλή διαμαρτυρήθηκαν για ένα οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στη φάση του δεύτερου γκολ με τον Ρούσσο να ζητάει φάουλ από τον Φορτούνη. Συνολικά όμως δεν είχε θέματα στα 90 λεπτά του αγώνα.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε Λα Μπέγια, Μάρτινς (59′ Ανδρούτσος), Ρομάο, Ελιουνούσι (72′ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης (78′ Μάριν), Ιντέγε

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Ρούσσος (80′ Κυνηγόπουλος), Αγγελόπουλος (61′ Πασάς), Δώνης, Τζανετόπουλος, Κούρος, Μοντέιρο, Αργυρόπουλος, Περόνε (68′ Μπαστακός)

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα