Περισσότερες από 2.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ για… αρχαιολογικές εργασίες

13:43 20/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Με απόφαση που υπογράφει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, με επισήμανση «εξαιρετικά επείγον», θα προσληφθούν 2.338 άτομα για αρχαιολογικές εργασίες.

Όπως προβλέπει η απόφαση, τα άτομα αυτά θα προσληφθούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μηνης διάρκειας σε υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αλλά η δαπάνη δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους παρά εκείνον της ΔΕΗ, όπως αναφέρει η απόφαση Κονιόρδου, όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Σύμφωνα με

τα ερωτήματα που τίθενται, ο αριθμός των προσλήψεων είναι εξαιρετικά μεγάλος, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά με βάση τον φετινό προγραμματισμό της ΔΕΗ ότι θα σκάψει τόσο πολλά νέα πεδία, ώστε να χρειαστεί τόσο πολύ προσωπικό.

Δηλαδή 319 αρχαιολόγους, 1.840 εργάτες ειδικευμένους και μη, 39 αρχιτέκτονες και μηχανικούς, 55 συντηρητές αρχαιοτήτων, όπως διαβάζουμε στην απόφαση, οι οποίοι θα πληρωθούν από τη ΔΕΗ προκειμένου να παρίστανται κατά τις φετινές εκσκαφές που θα κάνει.

Σχολιάζοντας την είδηση η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε «μια από τις βαριές βιομηχανίες του ελληνικού κράτους είναι η αρχαιολογία, γι’ αυτό κάνουμε αυτές τις προσλήψεις μέσω ΔΕΗ».

Keywords
Τυχαία Θέματα