Αύριο ενώπιον του δικαστή οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί

11:04 20/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δίκη των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αλεξανδρούπολης.

Χθές μεταφέρθηκαν στην υπηρεσία ασύλου στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταγραφή των στοιχείων τους, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, το οποίο υπέβαλαν ηλεκτρονικά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Ίλια Μαρινάκη, μία εκ των τριών συνηγόρων των κατηγορουμένων

για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση για τους επτά συλληφθέντες και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο που βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου, όπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει τη λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τη φωτογράφησή τους και τη λήψη κάποιων στοιχείων βάσει ενός προκαθορισμένου ερωτηματολογίου από τον αρμόδιο υπάλληλο στον κάθε έναν από τους αιτούντες άσυλο.

«Δεν υπάρχει αιτιολόγηση της υποβολής του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου, αυτή θα γίνει στη δεύτερη συνέντευξη που θα είναι και αναλυτική και η οποία, όπως μας ενημέρωσαν, μπορεί να διαρκέσει 2-3 ώρες για τον καθένα».

«Ισχύει ο γενικός κανόνας ότι η διαδικασία θα διεκπεραιωθεί όσο γίνεται ταχύτερα», λέει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα αιτήματα προστασίας των οκτώ Τούρκων.

«Για τους χρόνους εξέτασης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας των οκτώ Τούρκων δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα», λέει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου συμπληρώνοντας πάντως ότι «ισχύει ο γενικός κανόνας ότι η διαδικασία θα διεκπεραιωθεί όσο γίνεται ταχύτερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα