Ελλάδα της τρέλας: Θα διαδηλώσουμε υπέρ των Τούρκων στρατηγών;

10:55 20/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Ήδη από το περασμένο Σάββατο, λίγες μόνο ώρες μετά την εκδήλωση και την κατάρρευση του πραξικοπήματος στην Τουρκία, έγραφα ότι οι 8 αξιωματικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη προφασιζόμενοι βλάβη του στρατιωτικού πραξικοπήματος, πρέπει να εκδοθούν το ταχύτερο ώστε να δικαστούν σύμφωνα με τους νόμους και τα θέσμια της χώρας τους.

Ορισμένοι φίλοι σχολίασαν τότε ότι είναι σαν να τους στέλνουμε στο στόμα του λύκου, μιάς που ο Ερντογάν θα τους στείλει στα κάτεργα ή ακόμη και στην κρεμάλα.

Η απάντησή μου ήταν και παραμένει σταθερά η ίδια: οι άνθρωποι αυτοί δεν εξαναγκάστηκαν να φύγουν για λόγους εθνικούς, φυλετικούς ή θρησκευτικούς, ούτε διώχθηκαν για τις δημοκρατικές τους πεποιθήσεις. Ακριβώς το αντίθετο φαίνεται πως συνέβη. Οι ίδιοι επιχείρησαν να καταλύσουν τη δημοκρατία, συμμετέχοντας στο παξικόπημα, σύμφωνα με το εναντίον τους κατηγορητήριο. Και δεν έχει καμιά σημασία αν προσπάθησαννα εκτοπίσουν ένα αυταρχικό καθεστώς. Διότι ο Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να πολιτεύεται σαν σουλτάνος, ωστόσο έχει εκλεγεί πρόεδρος με δημοκρατικές εκλογές, όπως επίσης και το κόμμα του το (ΑΚΡ) κυβερνά την Τουρκία μέσα από ελεύθερες διαδικασίες, στις οποίες εκφράστηκε η θέληση των Τούρκων πολιτών.

Και κάτι ακόμη: παρότι βρίσκεται σε μεγαλομανιακό παραλήρημα και κυνηγά όποιον του ασκεί κριτική -ακόμη και αν εκείνος είναι Γερμανός ή Βρετανός πολίτης- τηρεί τις βασικές πρόνοιες του Συντάγματος. Αντίθετα, οι πραξικοπηματίες επιχείρησαν να βάλουν σε «γύψο» το Σύνταγμα, βγάζοντας στους δρόμους τα τανκς, βομβαρδίζοντας το Κοινοβούλιο και το ξενοδοχείοπου παραθέριζε ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας, καταλαμβάνοντας τηλεοπτικούς σταθμούς και σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους και απροστάτευτους πολίτες.

Μην τρελαθούμε τελείως σε αυτή τη χώρα. Σε λίγο θα βγουν κάποιοι στους ελληνικούς δρόμους διαδηλώνοντας υπέρ των Τούρκων στρατηγών, που κρατούν κατεχόμενη την Κύπρο εδώ και 42 χρόνια, κοντεύουν να μετατρέψουν ολόκληρο το Αιγαίο σε μια «γκρίζα» ζώνη και έχουν εδώ και 70 χρόνια υποτελή τους τον τουρκικό πολιτικό κόσμο, με μόνη εξαίρεση τον Ερντογάν.

Δε νομίζω, λοιπόν, πως υπάρχει κανενα δίλημμα στην ελληνική πλευρά. Η συζήτηση ότι μπορεί η Τουρκία να επαναφέρει τη θανατική ποινή είναι ακόμη σε θεωρητικό επίπεδο, άλλωστε.

Μια τελευταία επισήμανση: αν αποφασιστεί να μην εκδοθούν οι 8 πραξικοπηματίες, θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαία επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Με διαρκή επεισόδια στο Αιγαίο και πιθανώς κατακόρυφη άνοδο των προσφυγικών ροών.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα