Αλέξης Τσίπρας: Στρατηγική μας επιλογή η Ρωσία

12:53 9/4/2015 - Πηγή: Aixmi

«Η Ρωσία δεν είναι μια ευκαιριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την Ελλάδα σε θέματα ενέργειας και ανάπτυξης» διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάλεξή του στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε λόγο για «πολύ σημαντική
ημέρα αναζωογόνησης της σχέσης των δύο χωρών όχι γιατι σύμφωνήσαμε σε όλα ή κλείσαμε όλες τις συμφωνίες αλλά με τον Πούτιν είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για θέματα συνεργασίας».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη δημιουργία του ελληνικού αγωγού για τη μεταφορά Ρωσικού αερίου αλλά και στους τρόπους που βρέθηκαν προκειμένου να γίνει υπέρβαση στο θέμα του εμπάργκο.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός δήλωσε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση πριν από πέντε χρόνια και έχει προοπτικές ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι αν προχωρήσουμε τις συνεργασίες με άλλες χώρες της περιοχής θα μπορέσουμε να προσκαλέσουμε επενδυτές.

«Κάποιες υποσχέσεις θα εφαρμοστούν πολύ σύντομα ανεξάρτητα από τις πιέσεις των δανειστών» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε έτοιμοι να σπείρουμε τώρα και να συλλέξουμε τους καρπούς το επόμενο διάστημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα