Ασύλληπτο: Η Ζωή είναι πρόεδρος της Βουλής, αλλά της βάζει «μπουρλότο»

14:53 25/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Δυστυχώς, έχει αντιληφθεί εντελώς λάθος το ρόλο της ως προέδρου της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ήδη προκαλεί τεράστιες εντάσεις, ακόμη και σε θέματα χωρίς πολιτική φόρτιση.
Οι χειρισμοί της δείχνουν ότι προτάσσει τα προσωπικά της αισθήματα για κόμματα και πρόσωπα, με αποτέλεσμα αντί να διευθύνει τις συζητήσεις, να επιχειρεί να επιβάλλει τις απόψεις της -πράγμα που πυροδοτεί

σοβαρές αντιδράσεις και μέσα στον Σύριζα.

Η συζήτηση για την άρση ασυλίας του Άδωνι Γεωργιάδη ήταν χαρακτηριστική του πώς αντιλαμβάνεται το έργο της. Επιχείρησε να φέρει στην ολομέλεια και τους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες βουλευτές και, όταν ο εισαγγελέας των φυλακών απάντησε αρνητικά, προσπάθησε να αναβάλλει την ψηφοφορία ώστε να ζητήσει εκ νέου από τον εισαγγελέα να δώσει άδεια στους χρυσαυγίτες.

Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την κατηγόρησαν ότι κάνει «αβάντα» στη Χρυσή Αυγή, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η στάση της αποτελεί «βάναυση παρέμβαση στη διάκριση των εξουσιών», καθώς υποδεικνύει στη δικαστική εξουσία τι να πράξει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παριστάμενος πρώτος τη τάξει υπουργός Νίκος Βούτσης αναγκάστηκε να παρέμβει για να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν διανοείται καν να παρέμβει στη Δικαιοσύνη.

Τελικά, η ψηφοφορία έγινε, η συντριπτική πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση να αρθεί η ασυλία του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά στο μεταξύ η πρόεδρος της Βουλής είχε προλάβει να κάνει έξαλλο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη (που την είχε υποδεχθεί με ανθοδέσμη όταν εξελέγη), να προσβάλλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να ειρωνευτεί τη Ντόρα Μπακογιάνη και να εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σωμειώστε ότι την ψήφισαν για πρόεδρο της Βουλής και οι βουλευτές της ΝΔ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώστε, επίσης, ότι τα σχόλια βουλευτών του Σύριζα για τους χειρισμούς και την όλη στάση της δεν ήταν διόλου κολακευτικά για εκείνη…

Σημειώστε, τέλος, ότι η πρόταση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη αφορούσε καταγγελία πολίτη ότι δεν κόβει αποδείξεις για τα βιβλία που πουλάει από την τηλεοπτική του εκπομπή… Τόσο σοβαρή υπόθεση, για την οποία η πρόεδρος της Βουλής ήθελε οπωσδήποτε να είναι παρόντες και οι προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες…

Keywords
Τυχαία Θέματα