Αλλα 20 δισ. θα χρειαστεί η Ελλάδα το 2015

10:37 25/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Σύμφωνα με τα τελευταία γερμανικά δημοσιεύματα -που βασίζονται σε εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών στο Βερολίνο- τον Ιούλιο που λήγει η τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα που ενέκρινε την Τρίτη το Eurogroup, θα υπάρξει ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας που θα αγγίζει τα 20 δισ. Ευρώ.
Συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε κατά τη χθεσινή κλειστή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών, ενώ κυβερνητικό στέλεχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο

ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει τρίτο πακέτο».

«Η Ελλάδα χρειάζεται ακόμα 20 δισ. ευρώ. Με την παράταση η Ελλάδα κέρδισε λίγο χρόνο, η Αθήνα όμως χρειάζεται από τον Ιούλιο πολύ περισσότερα χρήματα. Ένα είναι σίγουρο, οι διαπραγματεύσεις θα είναι πάρα πολύ δύσκολες», αναφέρει χαρακτηριστικά η Die Welt.

Επιπλέον, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της σημερινής Rheinische Post, κορυφαία στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης εκτιμούν ότι το καλοκαίρι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 20 δις ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους μετά την παράταση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα χρειαστεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 20 δις ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι σε ερώτηση εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα βοήθεια από το καλοκαίρι, ο ίδιος ο Β. Σόιμπλε φέρεται να απάντησε στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας «Ποτέ μη λες ποτέ».

Keywords
Αναζητήσεις
alla distha
Τυχαία Θέματα