Ένταση στη μαραθώνια πρόβα τζενεράλε για τις τηλεοπτικές άδειες

22:10 25/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Λίγο μετά τις 20.30, από τις 11.00 το πρωί, ολοκληρώθηκε η πρόβα για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών που διηξήχθη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης κι Επικοινωνίας με τη συμμετοχή των εννιά εκπροσώπων των υποψήφιων του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων και οι νομικοί τους σύμβουλοι υπέβαλαν ερωτήματα προς την αρμόδια Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού.

Τα αίματα άναψαν ενώ εκφράστηκαν ενστάσεις για τη διαδικασία – κυρίως για την πιστοποίηση

του συστήματος του ηλεκτρονικοού διαγωνισμού, τη διαφάνεια της διαδιακσίας αλλά και τη συνολική διάρκεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας, καθώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές της προκήρυξης και της παρουσίασης, δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 38 ώρες.

οι περισσότερες ενστάσεις για την διαδικασία που έχει επιλεγεί, έχουν διατυπωθεί από τους εκπροσώπους των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, STAR, ΑΝΤΕΝΝΑ και ALPHA, και εδράζονται στις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο αδιάβλητος μπορεί να είναι ένας ηλεκτρονικός διαγωνισμός που δεν έχει πιστοποιηθεί και που δεν περιβάλλεται από εγγυήσεις διαφάνειας σε όλα του τα στάδια.

Η κυβέρνηση δαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διασφαλισθεί το αδιάβλητο ενώ τόνισε πως «η μεγαλύτερη φασαρία γίνεται από σπασμωδικές κινήσεις που προέρχονται από καναλάρχες που φοβούνται μη χάσουν τα κανάλια τους».

Πάντως, υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη ένταση όταν οι εκπρόσωποι αντέδρασαν χτυπώντας τα χέρια στα έδρανα και φωνάζοντας ενώ μέλος της ειδικής επιτροπής εποπτείας του διαγωνισμού τους απείλησε οτι θα καλέσει την Αστυνομία και πως κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. Επικράτησε η ψυχραινία και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα