Αποκλεισμός αποθηκών και διυλιστηρίων στη Γαλλία – Αντιδράσεις στην εργασιακή μεταρρύθμιση

16:36 23/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Δύσκολα γίνεται ο ανεφοδιασμός με καύσιμα σήμερα στη Γαλλία καθώς πολλά διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη από εργαζομένους που αντιτίθενται στην εργασιακή μεταρρύθμιση.

Εκατοντάδες μέλη του πετρελαϊκού κλάδου της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας CGT έχουν αποκλείσει σήμερα την αποθήκη καυσίμων του Φος-συρ-Μερ στη νοτιοανατολική Γαλλία,

συμμετέχοντας έτσι στις δράσεις που έχουν αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες στη βόρεια και τη δυτική Γαλλία.

Ωστόσο ο αποκλεισμός πολλών από τις 189 αποθήκες καυσίμων, οι οποίες ήταν αποκλεισμένες εδώ και πολλές ημέρες, έχει αρθεί από τις δυνάμεις της τάξης, επιβεβαίωσε στο AFP ο Ερίκ Σελινί, συντονιστής της CGT στον όμιλο Total, χωρίς να μπορεί να δώσει τον ακριβή αριθμό των αποθηκών που παραμένουν αποκλεισμένες.

Στο βορειοδυτικό τέταρτο της Γαλλίας, οι ουρές που σχημάτισαν οι αυτοκινητιστές στα πρατήρια καυσίμων έκανε τις αρχές να λάβουν από την Παρασκευή μέτρα για την επιβολή ανώτατων ποσοτήτων στη διανομή.

Οι δυσκολίες στον ανεφοδιασμό επέφεραν πλήρη ή μερική έλλειψη ορισμένων τύπων καυσίμου σε περίπου 1.500 πρατήρια από τα 12.000 της χώρας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών Αλέν Βινταλί.

Keywords
Τυχαία Θέματα