Αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο Ρέντσι αν επικρατήσει το «ναι»

13:17 2/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που υπερισχύσει το ναι στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο Ματέο Ρέντσι σε δηλώσεις του στο Rtl. Όπως είπε δεν πρόκειται να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. «Πρόκειται για σενάρια πολιτικής φαντασίας, τα οποία ούτε καν λαμβάνω υπόψη μου. Η απάντηση είναι φυσικά αρνητική, την απόφαση για πρόωρες εκλογές

την λαμβάνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και το κοινοβούλιο» επεσήμανε.

«Όταν έχεις κάνει κάθε τι είναι δυνατόν και τα παιδιά σου έρχονται και σου λένε ότι απόψε θα είναι μαζί σου, στην τελευταία ομιλία, στην κεντρική πλατεία της Φλωρεντίας, σκέφτεσαι πως ήταν μια θαυμάσια εκστρατεία. Ότι η πολική βοήθησε τον κόσμο να δείξει ότι έχει πάθος και ενθουσιασμό», σημείωσε.

Ο Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι αν κερδίσει το «ναι», το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να ζητήσει από το κοινοβούλιο την άδεια για να μπορέσει, αν καταστεί αναγκαίο, να θέσει βέτο στην αναθεώρηση του πολυετούς προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν θέλουμε να παίξουμε άλλο τον ρόλο του κουμπαρά, αν δεν αλλάξει η γραμμή για το μεταναστευτικό. « Έτσι και αλλιώς, αυτοί καταλαβαίνουν μόνον την αναφορά στα χρήματα», υπογράμμισε ο κ. Ρέντσι.

O κεντροαριστερός πρώην πρωθυπουργός Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα, πήρε και πάλι ανοικτά θέση υπέρ του «όχι» στη μεταρρύθμιση και κατηγόρησε τον Ρέντσι ότι «ακύρωσε τις αξίες του Δημοκρατικού Κόμματος». Ο Ντ΄Αλέμα, μιλώντας στην Σικελία, είπε πως δεν θεωρεί πιθανό να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, από την στιγμή που «στο κοινοβούλιο υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία, και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αν θέλει, σε νέο πρόσωπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα