Αποκάλυψη: Η Τουρκία είχε ενημερώσει τη Γαλλία για τον μακελάρη της Ρουέν

18:14 28/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε αποκάλυψη που εκθέτει τις γαλλικές αρχές προχώρησε Τούρκος αξιωματούχος μέσα από την τουρκική εφημερίδα Sabah. Όπως ανέφερε η Τουρκία είχε ενημερώσει τις γαλλικές αρχές όταν ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς, ο πρώτος δράστης της επίθεσης στην εκκλησία της Ρουέν επιχείρησε να ταξιδέψει στη χώρα και στη συνέχεια να μεταβεί στη Συρία.

Αναλυτικότερα, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι αρχικά η Γαλλία ενημέρωσε

τις τουρκικές αρχές στις 12 Μαΐου του 2015 ότι ο Αντέλ Κερμίς σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη από τη Γενεύη χρησιμοποιώντας το όνομα Κέβιν Κερμίς.

Έπειτα από την απαραίτητη έρευνα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα στον νεαρό, ο οποίος απελάθηκε στη Γενεύη δύο ημέρες αργότερα.

Όπως επισήμανε ο αξιωματούχος, η γαλλική αστυνομία ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις παραπάνω ενέργειες.

«Σύμφωνα με τα αρχεία μας, απελάθηκε από την Ελβετία στη Γαλλία στις 21 Μαΐου του 2015», ανέφερε η πηγή στην τουρκική εφημερίδα.

Μάλιστα σύμφωνα με νέα στοιχεία που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητα ο Πετιζάν είχε εντοπιστεί τον περασμένο μήνα στην Τουρκία με προορισμό την Συρία, αλλά επέστρεψε στη Γαλλία.

Επίσης, ο Πετιζάν μοιάζει με έναν ύποπτο που αναζητούσαν οι Aρχές από τις 22 Ιουλίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από την επίθεση κατά της εκκλησίας στη Ρουέν στη Νορμανδία.

Στις 24 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι ατόμου σεσημασμένου για ριζοσπαστικοποίηση, βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν άνδρας με τα χαρακτηριστικά του ατόμου της φωτογραφίας που είχε στην κατοχή της η Uclat και ο οποίος δήλωνε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) πηγή της έρευνας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Le Monde.

Keywords
Τυχαία Θέματα