Κατά 40% μειώθηκε ο τουρισμός στην Τουρκία

17:04 28/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Μαύρος Ιούνιος είναι ο εφετινός για τον τουρισμό της Τουρκίας καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αφίξεις ξένων τουριστών μειώθηκαν κατά 40% στην Τουρκία τον Ιούνιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, με συνέπεια να βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδό τους φέτος.

Αιτία φέρεται να είναι τόσο η διπλωματική κρίση με τη Ρωσία όσο και γενικότερα οι τρομοκρατικές επιθέσεις. Στα στοιχεία του Ιουνίου δεν προσμετρώνται τα αποτελέσματα από

την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Πόλης που είχε ως συνέπεια τους 47 νεκρούς ούτε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου οι συνέπειες των οποίων θα αποτυπωθούν στα στοιχεία του Ιουλίου.

Ο Ιούνιος είναι κατά παράδοση μήνας υψηλής τουριστικής περιόδου για έναν τομέα που είχε έσοδα 35 δισ. δολαρίων (31,5 δισ. ευρώ) το 2015.

Οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών κατέρρευσαν, καθώς μειώθηκαν κατά 93% τον Ιούνιο, λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας. Οι δύο χώρες μόλις πρόσφατα συμφιλιώθηκαν.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ (47 νεκροί) και το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου (270 νεκροί) ήταν αιτία για το προσωρινό κλείσιμο του αερολιμένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα