Απογοητευμένοι με τα έσοδα των εορτών οι έμποροι – Mείωση τζίρου 30%

16:01 4/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Μείωση του τζίρου τους έως και 30% αναφέρουν οι καταστηματάρχες στις περιοχές των κέντρου, ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης, με το 86% των συμμετεχόντων να δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την καταναλωτική κίνηση στη διάρκεια των εορτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που διηνήργησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), οι εμπορικές επιχειρήσεις με καταστήματα στις προαναφερόμενες περιοχές,

μίλησαν για μέση πτώση του τζίρου, μεταξύ 20% 30%, με το 14% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ικανοποιημένοι και το 86% δυσαρεστημένοι από την κίνηση.

Τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες (40%) δήλωσαν ότι καταγράφηκε πιο ικανοποιητική η καταναλωτική κίνηση την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ ποσοστό 8% ανέφερε ότι κινήθηκε καλύτερα η αγορά στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, ποσοστό 42% των ερωτηθέντων δήλωσε ανικανοποίητο και στα δύο χρονικά διαστήματα.

Με μελανά χρώματα σκιαγραφούν την εικόνα της αγοράς τις δύο Κυριακές του Δεκεμβρίου που ήταν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα. Το 80% δήλωσε απογοητευμένο από την κίνηση των καταστημάτων την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, ενώ το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις αγορές που έγιναν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα