Αναστασιάδης: Πενταμερής μόνο αν υπάρχει προοπτική συμφωνίας στο εδαφικό

15:30 4/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Μόνο εφόσον υπάρξει συμφωνία στο εδαφικό μετά την ανταλλαγή χαρτών θα πραγματοποιηθεί η πενταμερής διάσκεψη στη Γενεύη για την Κύπρο, σημείωσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, που νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης,

επαναβεβαιώθηκε η κατάθεση χαρτών στις 11 Ιανουαρίου και εφόσον ελεγχθούν και επιβεβαιωθεί ότι αυτοί κινούνται εντός του πλαισίου σημείων που έχει συμφωνηθεί, τότε θα υποβληθούν στον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντε προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν θα καταγραφούν σε δύο στήλες και θα συζητηθούν με διασταυρούμενη διαπραγμάτευση, μεταξύ 9 και 11 Ιανουαρίου στη Γενεύη, ενώ δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας περί της διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό, με σαφή αναφορά ότι αν το επιθυμούν μπορούν να παρίστανται. Επίσης συμφωνήθηκε ότι θα προσκαλέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι παρούσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα