Απίστευτο: Κατάφεραν να αναπαραστήσουν το πρόσωπο του Χριστού

11:15 6/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αλήθεια. Η ιταλική αστυνομία κατάφερε να αναπαραστήσει το πρόσωπο του Χριστού, χρησιμοποιώντας την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Ιndependent, oι αστυνομικοί πρώτα δημιούργησαν μια εικόνα του προσώπου που αποτυπώθηκε στο ιερό κειμήλιο και, στη συνέχεια, ανέστρεψαν την διαδικασία της γήρανσης , μειώνοντας το μέγεθος του πιγουνιού, ανεβάζοντας τα μάγουλα και ισιώνοντας τη μύτη.

Πώς το έκαναν αυτό;

Με τη βοήθεια υπολογιστών τους οποίους χρησιμοποιούν για να αναπαραστήσουν καταζητούμενους,

που έχουν χαθεί εδώ και δεκαετίες. Με αυτήν την τεχνική είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν το πρόσωπο του μαφιόζου Μπερνάρντο Προβετζάνο από μια φωτογραφία του 1959 και με αυτήν την αναπαράσταση κατάφεραν να συλλάβουν τον Μαφιόζο το 2006.

Στην περίπτωση της Ιεράς Σινδόνης όμως, ζήτησαν από τους υπολογιστές να αποτυπώσουν ένα πρόσωπο πιο νέο. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Είναι γνωστό, πάντως, ότι η Ιερά Σινδόνη αμφισβητείται από πολλούς επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δημιουργήθηκε πολλούς αιώνες μετά τη γέννηση και τον θάνατο του Χριστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα