Πληρώσαμε τα 200 εκατ ευρώ προς το ΔΝΤ -Δημοψήφισμα ενόψει

10:45 6/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα πλήρωσε κανονικά σήμερα 200 εκατομμύρια ευρώ για τόκους προς το ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Το επόμενο μεγάλο ποσό (σχεδόν 800 εκατομμύρια) πρέπει να πληρωθεί προς το ΔΝΤ στις 12 Μαίου. Τι θα γίνει τότε;

«Περιμένω από την κυβέρνηση οδηγίες», είπε. “»Το πρωθυπουργικό γραφείο θα πάρει την απόφαση για το αν θα πληρώσουμε ή όχι. Εγώ

είμαι υποχρεωμένος να συγκεντρώσω τα χρήματα, ώστε να είμαι έτοιμος».

Ο αναπληρωτής υπουργός ευθυγραμμίστηκε, ουσιαστικά, με το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» που υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να πληρωθούν δάνεια αν δεν εκταμιευτούν χρήματα προς τη χώρα από τους δανειστές.

Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα αποφασίσει να κάνει τη σύγκρουση με το ΔΝΤ ή αν θα επιλέξει να πληρώσει κανονικά στις 12 Μαίου, αλλά αρνηθεί να δώσει τα περίπου 7 δισ προς την Ευρωπαική Ένωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. -τα οποία, ούτως ή άλλως, δεν έχει…

Πληροφορίες από πρόσωπο κοντά στον πρωθυπουργό αναφέρουν ότι δε θα φτάσουμε έως εκεί. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία και εκταμίευση χρημάτων, τις επόμενες εβδομάδες, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προσφύγει στο λαό -πιθανότατα μέσω δημοψηφίσματος. Έτσι ώστε να πάρει την απόφαση ο ίδιος ο λαός.

Keywords
Τυχαία Θέματα