Απεργιακό «λουκέτο» στη χώρα – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

08:52 17/5/2017 - Πηγή: Aixmi

ΓΣΕΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά των νέων επαχθών μέτρων πυο φένει η κυβέρνηση και αναμένεται να ψηφιστούν αύριο.

Στις 10:00 το ΠΑΜΕ συγκεντρώνεται στην πλατεία Κοτζιά όπως είναι καθιερωμένο, ενώ στις 11.00 έχουν προγραμματίσει τη συγκέντρωσή τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σημειώνεται πως συγκεντρώσεις θα γίνουν και αύριο Πέμπτη την ώρα που θα μιλούν στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 18:30 θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και στις 19:00 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Στη χώρα μπαίνει «λουκέτο», καθώς στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι κλάδοι. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, συμβολαιογράφοι, γιατροί, ναυτικοί και δικηγόροι, οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ η ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, ενώ η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία οπότε τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Στην απεργία λαμβάνουν μέρος οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι δικηγόροι την Τετάρτη 17 Μαΐου αλλά και την Πέμπτη, 18 του μήνα.

Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, πλοία, μετρό, ΗΣΑΠ και τρόλεϊ σήμερα

Keywords
Τυχαία Θέματα