Απειλεί η Πιονγκγιάνγκ: Πράξη πολέμου οι κυρώσεις του ΟΗΕ

10:36 24/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Να τιμωρήσει όσους στήριξαν τις νέες κυρώσεις που επέβαλε ο ΟΗΕ κατά της Βορείου Κορέας απειλεί το βορειοκορεατικό ΥΠΕΞ, καθώς τονίζει ότι αυτές είναι πράξη πολέμου και ισοδυναμούν με ολοκληρωτικό οικονομικό αποκλεισμό.

Ο ΟΗΕ επέβαλε νέες κυρώσεις την Πιονγκγιάνγκ για την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου και την παραβίαση εκ μέρους της τις αρχές ασφαλείας. Σύμφωνα με την απόφαση

απαγορεύεται το 90% των εξαγωγών διυλισμένων υποπροϊόντων πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, επιβάλλοντας ετήσιο ανώτατο όριο 500.000 βαρελιών, αλλά και τον υποχρεωτικό επαναπατρισμό όλων των Βορειοκορεατών μεταναστών που εργάζονται στο εξωτερικό εντός 24 μηνών, αντί 12. Παράλληλα θεσπίζεται όριο στις προμήθειες αργού πετρελαίου προς τη Β. Κορέα.

Όπως ήταν αναμενόμενο το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την οργή του ηγέτη της χώρας τονίζοντας σε ανακοίνωση ότι οι κυρώσεις οφείλονται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι τρομοκρατημένες από την πυρηνική της δύναμη και γίνονται ολοένα και πιο αλλόφρονες.

Απορρίπτει τις τελευταίες κυρώσεις του ΟΗΕ ως βίαιη επίθεση κατά της κυριαρχίας της χώρας και ως μια πράξη πολέμου που καταστρέφει την ειρήνη και τη σταθερότητα της κορεατικής χερσονήσου και της περιοχής. Επίσης. Όπως επισημαίνεται, τα πυρηνικά όπλα τους έχουν στόχο την αυτοάμυνα και δεν είναι αντίθετα προς τη διεθνή νομοθεσία.

Στη συνέχεια το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ εξαπολύει απειλές εναντίον όσων ψήφισαν τις κυρώσεις.

«Αυτές οι χώρες που σήκωσαν το χέρι τους υπέρ αυτού του ‘ψηφίσματος κυρώσεων’ θα θεωρηθούν απολύτως υπεύθυνες για όλες τις συνέπειες που θα προκληθούν από το ‘ψήφισμα’ και θα διασφαλίσουμε για πάντα ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα για αυτά που έχουν κάνει».

The post Απειλεί η Πιονγκγιάνγκ: Πράξη πολέμου οι κυρώσεις του ΟΗΕ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα