Απαξιωτικός Τσίπρας για Ψυχάρη: Ο «εν λόγω» συναντά συχνά τον εισαγγελέα

13:04 1/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Αποκαλώντας τον «ο εν λόγω» και θυμίζοντας ειρωνικά ότι «τώρα τελευταία έχει δοσοληψίες με τον εισαγγελέα», ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη και στις αποκαλύψεις του για μυστικές προεκλογικές συναντήσεις, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου.Στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τις τέσσερις μυστικές συναντήσεις προεκλογικά, στις οποίες -όπως έγραψε το ΒΗΜΑ- συζητήθηκε το ενδεχόμενο στήριξης του Σύριζα από Mega, Βήμα και ΝΕΑ, με αντάλλαγμα
τη διαγραφή των χρεών του ΔΟΛ και τη μεταβίβαση της συνολικής ιδιοκτησίας του Mega στον κ. Ψυχάρη, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι αυτό που έχει σημασία είναι πως δεν ικανοποίησε καμιά από τις επιθυμίες Ψυχάρη.

«Μπορεί να χρειαστεί να συναντήσω και τον διάβολο, αλλά δεν θα του πουλήσω την ψυχή μου», είπε χαρακτηριστικά. «Η επιθυμία του συνομιλητή μου ήταν να μην βγούμε σε δημόσιο χώρο. Πού το κακό; Είναι μεμπτό; Θα ήταν μεμπτό αν ερχόμουν εδώ σήμερα και μου λέγατε ότι τον ευνόησα. Έχω ευνοήσει κανέναν; Όχι».

Και πρόσθεσε: «Εγώ θα κριθώ όχι από τον ποιον συναντώ και το τι λέμε, αλλά από το τι πράττω. Έχω την τιμή και την υπερηφάνεια ότι η δική μου κυβέρνηση δεν εκβιάστηκε από κανέναν, δεν χαρίστηκε σε κανέναν και δεν θα χαριστεί. Αν αισθάνομαι, μέσα στις δυσκολίες, ότι έχω μία δύναμη αυτή άγεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή να σηκώσω το τηλέφωνο και να ζητήσω χάρη από κανέναν. Ούτε από φίλους, ούτε από εχθρούς».

Ο πρωθυπουργός είπε, ακόμη, ότι ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ ζήτησε πολλές φορές να τον συναντήσει μετά τις εκλογές, αλλά δεν δέχθηκε ούτε μία. Αντ΄ αυτού -πρόσθεσε- προχώρησα το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Έτσι, η όποια στήριξη από ΜΜΕ στον Σύριζα, αντιστράφηκε.

«Πίστευαν ότι και ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το ίδιο με τους προηγούμενους. Αποδείχθηκε, όμως, ότι δεν ήταν έτσι. Νόμιζαν ότι θα εξαργύρωναν μετεκλογικά την όποια προεκλογική τους στήριξη. Υπήρξαν «κόκκινα» πρωτοσέλιδα, αλλά αμέσως μετά πήγα στη Βουλή είπα «αδειοδότηση» και έγιναν ξανά «μπλε» τα πρωτοσέλιδα. Και στο δημοψήφισμα έγιναν «μαύρα». Και μετά από τις εκλογές του Σεπτέμβρη ξαναέγιναν «κόκκινα». Και όταν είπαμε για «αδειοδότηση» ξαναέγιναν «μαύρα».

Τέλος, σχολίασε και τα περί «χρυσών εφεδρειών» από την πλευρά Ψυχάρη. «Ας έχει ό,τι θέλει, να τα βγάλει όλα στη φόρα, και ας πάει και στον εισαγγελέα που -από ό,τι μαθαίνω- τον συναντά συχνά και θα τον συναντά», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα