Απάντηση Γεροβασίλη για τις μηνύσεις της ΝΔ

13:03 12/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Ένα σχόλιο σε προσωπικό επίπεδο έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως τόνισε: «Η τακτική της μεταφοράς της πολιτικής αντιπαράθεσης στα δικαστήρια αντικατοπτρίζει την αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας για τον δημόσιο διάλογο. Προφανώς, δεν ανέχονται την υποβολή εύλογων ερωτημάτων που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα«. Και προσέθεσε: «Ζητάμε απαντήσεις και απαντούν με εκκωφαντική σιωπή και μηνύσεις. Οι απαντήσεις αυτές, προφανώς, δεν οφείλονται

σε εμένα προσωπικά και δεν ζητήθηκαν από κάποιον προσωπικά. Οι απαντήσεις οφείλονται στον ελληνικό λαό«.

Καρφιά από τη Γεροβασίλη σε Λαγκάρντ-ΔΝΤ για τη διαπραγμάτευση

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε: «H διαπραγμάτευση έπρεπε να είχε κλείσει από καιρό καθώς η κυβέρνηση είχε καταθέσει πλήρεις προτάσεις που καλύπτουν απόλυτα στόχους της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου«.

Όσον αφορά στις διαρροές των Wikileaks και τα όσα επακολούθησαν με τις επιστολές και απαντήσεις από το ΔΝΤ η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: «Την περασμένη εβδομάδα, είδαν το φως της δημοσιότητας σενάρια, που αφορούσαν εσκεμμένη μεθόδευση κωλυσιεργίας στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά στελεχών του ΔΝΤ. Υπενθυμίζουμε ότι η διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε τα σενάρια ανοησίες και τάχθηκε υπέρ της έγκαιρης αξιολόγησης. Μέχρι στιγμής η πρόεθση δεν επαληθεύεται από τη στάση του ΔΝΤ στις διπαπραγματεύσεις. Σε κάθε περίπτωση η παραδοχή λαθών από τη διευθύντρια του ΔΝΤ είναι ένα θετικό γεγονός ππου συμβάλλει στην κατανόηση όσων συμβαίνουν από τη διεθνή κοινή γνώμη. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει κατηγορημάτικά ότι θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία του Ιουλίου και υπογραμμίζει ότι το ίδιο οφείλουν να κάνουν κι όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη συμφωνία» και ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την επόμενη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα