Αντισυνταγματικό κρίνει το Σαν Φρανσίσκο το αντιμεταναστευτικό διάταγμα

09:06 1/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο δήμος του Σαν Φρανσίσκο προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της εκτελεστικής εντολής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με την οποία θα στερηθούν την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση οι πόλεις που έχουν υιοθετήσει πολιτικές «καταφυγίου» απέναντι στους μετανάστες.

Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, η Φιλαδέλφεια, η Βοστώνη, το Ντένβερ, το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο προσφέρουν κάποιας μορφής προστασία στους

μετανάστες που δεν διαθέτουν επίσημα έγγραφα, ενώ με την εφαρμογή του διατάγματος κινδυνεύουν να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής βοήθειας.

Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους οι νομικοί του δήμου του Σαν Φρανσίσκο υποστηρίζουν ότι το διάταγμα παραβιάζει τη 10η τροπολογία του Συντάγματος που ορίζει ότι οι εξουσίες που δεν ασκούνται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραχωρούνται στις Πολιτείες.

Όπως σημείωσεο δικηγόρος του δήμου, «το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τραμπ προσπαθεί να μετατρέψει τους δημοτικούς και τους πολιτειακούς υπαλλήλους σε ομοσπονδιακούς υπαλλήλους της υπηρεσίας μετανάστευσης. Αυτό είναι αντισυνταγματικό«.

Keywords
Τυχαία Θέματα