«Αντίμετρα» από τη Ρωσία- Φτιάχνει ομάδες ταχείας επέμβασης στο μετρό

18:10 5/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Ομάδες ταχείας επέμβασης που θα παρεμβαίνουν τρομοκρατικές ή άλλες παράνομες ενέργειες στο μετρό δημιουργεί η ρωσική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Νμίτρι Μεντβέντεφ. Οι ομάδες θα λειτυοργούν σε 24ωρη βάση.

Η σχετική πρωθυπουργική απόφαση τέθηκε σε ισχύ από σήμερα 5 Απριλίου, και βάσει αυτής θα έχουν εντολή οι διοικήσεις του μετρό σε όλες τις πόλεις της Ρωσίας να αναβαθμίσουν τα μέτρα

ασφαλείας, μετά την τελευταία τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, αναφερόμενος στην απόφαση, είπε, ότι η απόφαση αυτή συστηματοποιεί τα μέτρα ασφαλείας, πολλά από τα οποία ήδη υπάρχουν. Ανέφερε δε ότι οι διοικήσεις του μετρό, με βάση την απόφαση, θα πρέπει να ορίσουν υπευθύνους ασφαλείας σε κάθε μετρό, οι οποίοι θα συνεργάζονται με τις αρχές, την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), ενώ επιφορτίζονται και με το καθήκον να εφοδιάσουν όλες τις στάσεις του μετρό με σύγχρονα τεχνικά μέσα ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα