Ανταλλαγή Brexit- Μαρμάρων Παρθενώνα «βλέπει» η Welt

16:29 9/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Η ελληνική κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τη διαδικασία του Brexit για να αναγκάσει τους Βρετανούς να επιστρέψουν στην Αθήνα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Αυτό υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Welt, που επικαλείται δηλώσεις του πρόεδρου της Διεθνούς Επιτροπής Δράσης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, Αλέξη Μανθεάκη, και Ελλήνων βουλευτών.

«Οι Βρετανοί χρειάζονται για όλα όσα θέλουν (να επιτύχουν) τη συγκατάθεση του ελληνικού Κοινοβουλίου» δήλωσε ο Αλέξης Μανθεάκης.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στη διαδικασία καταβολής κονδυλίων προκειμένου η Μεγάλη Βρετανία να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαδικασία που για να οριστικοποιηθεί πρέπει να πάρει «πράσινο φως» από τα κοινοβούλια όλων των κρατών μελών της Ε.Ε.

«Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, νυν υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας και υπέρμαχος του Brexit, ο οποίος είχε αρνηθεί, επίσης, την επιστροφή τους στην Αθήνα μετά τη σχετική καμπάνια του Τζορτζ Κλούνεϊ, θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει πάλι το θέμα, αφού θα βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι οι Έλληνες θεωρούν πως με την αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ, ήρθε και η ώρα να ξαναφέρουν τον καλλιτεχνικό θησαυρό πίσω την Αθήνα» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, που κάνει επίσης μία ιστορική αναδρομή για το πώς κατέληξαν τα Μάρμαρα στο Λονδίνο και για τις ελληνικές προσπάθειες επιστροφής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα