Ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ πίσω από τα δημοσιεύματα για τον Κοτζιά

23:26 15/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Πίσω από τα δημοσιεύματα που επιρρίπτουν ευθύνες για το αποτέλεσμα της Διάσκεψης της Γενεύης στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, είναι σύμφωνα με δημοσίευμα του Μιχάλη Ιγνατίου ο ίδιος ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, ο οποίος διέδιδε σε φιλικούς προς αυτόν δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες ότι «ο Κοτζιάς τελειώνει».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη διάρκεια της Διάσκεψης της Γενεύης, ο Έλληνας υπουργός αναγκάστηκε να επαναφέρει πολλές φορές στην τάξη τον κ. Άιντε, ο οποίος εξέφραζε αντικυπριακές θέσεις

και προσπάθησε να περάσει φόρμουλα παραμονής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και επέκταση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας. Την φόρμουλα του απέρριψαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Κοτζιάς.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Αθήνα και η Λευκωσία διαμαρτυρήθηκαν στον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες για την στάση του αξιωματούχου του ΟΗΕ, ο οποίος διορίστηκε από τον Μπαν κι Μουν, χωρίς να είναι βέβαιο εάν θα διατηρηθεί στη θέση του. Ο κ. Άιντα συνεργάστηκε με τους Τούρκους και τους Βρετανούς εναντίον των συμφερόντων της Κύπρου, καταλήγει το δημοσίευμα του Μιχάλη Ιγνατίου.

Πηγή: mignatiou.com

Keywords
Τυχαία Θέματα