Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο Καπανδρίτι για τρίτο 24ωρο

16:23 15/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Μαίνεται για τρίτο 24ωρο η πυρκαγιά που κατακαίει την Aνατολική Αττική, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δίνοντας μάχη με τις φλόγες, τους δυαντούς ανέμους που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση αλλά και τον χρόνο.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Κάλαμο Αττικής την Κυριακή, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, αφού έχουν καεί οικίες και απειλεί ολόκληρους οικισμούς.

Σύμφωνα με το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής το μέτωπο είναι τεράστιο καθώς ξεκινάει από τον Κάλαμο και φτάνει μέχρι το Καπανδρίτι.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ

ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η φωτιά έχει πλέον σχηματίσει εκτενές μέτωπο και κινείται ανατολικά, προς την Εθνική Οδό, αν και ακόμα απέχει αισθητά από τον δρόμο.

Εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για την πορεία της φωτιάς, σημειώνοντας ότι πλέον το μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα.

Ο κοινοτάρχης Καπανδριτίου Μιχάλης Ντάσης δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται στον οικισμό του Σαλαμιδίου, στις παρυφές της χαράδρας, όπου έχει διατάξει την εκκένωση τριών σπιτιών και εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης κι άλλων κατοίκων, καθώς οι φλόγες βρίσκονται σε μικρή απόσταση.

Ισχυρές είναι οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης καθώς πρόκειται για 180 πυροσβέστες με 72 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο, ενώ συμμετέχουν επίσης 20 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και επτά μηχανήματα. Στις προσπάθειες συμβάλλουν επίσης 100 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων με τέσσερα μηχανήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα