Υπέκυψε στα τραύματα της η βουλευτής των Εργατικών

18:09 16/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Στα σοβαρότατα τραύματα της υπέκυψε η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ, την οποία 52χρονος την πυροβόλησε τρεις φορές και τη μαχαίρωσε στη μέση του δρόμου ουρλιάζοντας «Πρώτα η Βρετανία», ενώ η γυναίκα ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στη Βρετανία, στην βιβλιοθήκη Μπίρστολ, κοντά στην πόλη Λιντς στην κομητεία του Γιορκσάιρ.

Το ραδιόφωνο του BBC μετέδωσε ότι η Κοξ

μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο όπου εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, αλλά δεν τα κατάφερε. Υπέκυψε λίγα λεπτά αργότερα παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης φώναζε: «Πρώτα η Βρετανία». Μετά το περιστατικό αυτό ανακοινώθηκε ότι διακόπτονται οι καμπάνιες υπέρ και κατά του Brexit.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι το όπλο έμοιαζε αυτοσχέδιο και ότι ο δράστης και η βουλευτής άρχισαν να παλεύουν μεταξύ τους ενώ ένας άλλος άνδρας όταν προσέτρεξε σε βοήθεια της Τζο Κόξ δέχθηκε και εκείνος επίθεση.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε περιγράφοντας την σκηνή: «Ο δράστης πισωπάτησε και την πυροβόλησε δυο φορές». Είπε ακόμα ότι όλο το περιστατικό κράτησε 15 με 20 λεπτά.

«Την κλωτσούσε και την τραβούσε από τα μαλλιά. Ένας γενναίος άνδρας από ένα κοντινό μαγαζί προσπάθησε να τον σταματήσει αλλά τότε ο δράστης έβγαλε το όπλο του. Ήταν ακόμα όρθια όταν την πυροβόλησε».

Όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές, συνελήφθη ένας 52χρονος ως ύποπτος για την επίθεση στην Κοξ.

«Στις 12.53 (14.53 ώρα Ελλάδας) σήμερα, η αστυνομία ενημερώθηκε για ένα επεισόδιο στη Μάρκετ Στριτ του Μπίρστολ όπου μια γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών υπέστη σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση» σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας του Δυτικού Γιορκσάιρ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 52χρονο, συνεχίζει η ανακοίνωση, χωρίς να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του θύματος. Αδιευκρίνιστα παραμένουν και τα αίτια της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ανησυχία του για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Τζο Κοξ πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε από έναν ένοπλο. «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την Τζο και την οικογένειά της», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Very concerned about reports Jo Cox has been injured. Our thoughts and prayers are with Jo and her family.

— UK Prime Minister (@Number10gov) June 16, 2016

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι «σε κατάσταση σοκ» από την είδηση της επίθεσης σε βάρος της Κοξ.

Utterly shocked by the news of the attack on Jo Cox. The thoughts of the whole Labour Party are with her and her family at this time.

— Jeremy Corbyn MP (@jeremycorbyn) June 16, 2016

Λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες συνέβη η δολοφονική επίθεση θα δώσουν σε λίγο η αρχές σε συνέντευξη Τύπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα