Αlco: Οριακά προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ – Στο 1.5% η διαφορά

09:11 31/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Ελαφρύ προβάδισμα της τάξης του 1,5% διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Alco για το «Πρώτο Θέμα».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει

ποσοστό 22,6% και κατατάσσεται πρώτος, με δεύτερη τη Ν.Δ. που είναι στο 21,1%. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 6,3% και ακολουθούν, με την ίδια σειρά κατάταξης του περασμένου Ιανουαρίου, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%. Οι ΑΝ.ΕΛ. φαίνεται να υποχωρούν και στην παρούσα φάση να μένουν εκτός Βουλής καθώς συγκεντρώνουν 2,4%.

Το εισιτήριο για την επόμενη Βουλή φαίνεται να παίρνει η νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με 4% και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3%.

Την ίδια ώρα, το 79% των πολιτών δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν δικαίωσε τις προσδοκίες τους, το 77% ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ, ενώ το 66% ότι ήταν λάθος η απόφαση για εκλογές.

Επίσης, το 70% των πολιτών έχει την πεποίθηση ότι το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο από τα δύο προηγούμενα, το 57% ότι ήταν λάθος η υπογραφή του τρίτου μνημονίου και το 45% ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενεργήσει με υπευθυνότητα στο ζήτημα του μεταναστευτικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα