Αιφνιδιάζει ο Σόιμπλε: Χωρίς κούρεμα δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος

19:33 9/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Το ελληνικό χρέος ίσως να μην είναι βιώσιμο χωρίς «κούρεμα», ανάφερε για πρώτη φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας μικρό περιθώριο για αναδιάρθρωση. Ο Γερμανός υπουργός έσπευσε, βέβαια, να συμπληρώσει ότι δεν μπορεί να γίνει «κούρεμα», διότι κάτι τέτοιο θα έπληττε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Και μόνο το γεγονός, πάντως, ότι έκανε

αυτή τη δήλωση σημαίνει ότι κάποιο τόπο έπιασαν οι πιέσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιουκ και της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας σε συνέδριο της Bundesbank, σημείωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ζήτημα των capital controls συνιστά ένα οξύ πρόβλημα για την Ελλάδα και δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα.

Ιδιαίτερα επέμεινε στην απώλεια της εμπιστοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις, ακόμη και μέχρι την Κυριακή -σε ένδειξη καλής θέλησης.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως δεν επιθυμούσε την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, αλλά «ήταν επιθυμία της Mέρκελ».

Για τον νέο Έλληνα ομόλογό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σημείωσε ότι η συμπεριφορά του είναι πιο «συμβατική» από του προκατόχου του, αλλά θα πρέπει να εστιάσει στις μεταρρυθμίσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα