Bild: Θεοδωράκης αντί Καμμένου στην κυβέρνηση – Αντιδρούν Ποτάμι και ΑΝΕΛ

18:15 9/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Δημοσίευμα της Bild αναφέρει σενάρια για το μέλλον της ελληνικής κυβέρνησης εν όψει της σκληρής συμφωνίας-μνημόνιο που προετοιμάζεται από τους εταίρους.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα εάν ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει να μείνει στο ευρώ υπάρχει η πιθανότητα να διαλυθεί η συγκυβέρνηση, να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ και στη θέση τους να μπει το Ποτάμι, που είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ή να υπάρξει

μεγάλος συνασπισμός.

«Οι καθοριστικές στιγμές στην Ελλάδα μπορούν να οδηγήσουν και σε πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια στιγμή να δουν το μικρό κόμμα που συγκυβερνά να φεύγει», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του ενδέχεται να φύγουν από την κυβέρνηση και τη θέση τους να πάρει το φιλοευρωπαϊκό Ποτάμι ή να γίνει μια μεγάλη κυβερνητική συμμαχία, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δηλώσει πως δεν θα δεχθούν σκληρά μέτρα, με τον Πάνο Κάμμένο να εναντιώνεται κυρίως στον ΦΠΑ στα νησιά και στις περικοπές των αμυντικών δαπανών.

Καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με τα σενάρια που καταγράφει η Bild, έπαιξε το τριήμερο ταξίδι Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες.

«Το τριήμερο ταξίδι, στο οποίο συναντήθηκε με τους Μοσκοβισί, Σαρλ Μισέλ (πρωθυπουργό Βελγίου), Γκι Φερχόφσταντ και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, ήταν καθοριστικό», αναφέρει η εφημερίδα.

Παράλληλα, η Bild επισημαίνει πως είναι πιθανή μία μίνι «ανταρσία» εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη σήμερα το πρωί ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως δεν θα συμφωνήσει και πως δεν πρόκειται να μετατρέψει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σε ΝΑΙ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αναφέρει το άρθρο, και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος πρότεινε πως μια νέα συμφωνία με μέτρα πρέπει να τεθεί σε νέο δημοψήφισμα.

Διαψεύδει το «Ποτάμι»

Μέσω του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, το Ποτάμι διέψευσε το δημοσίευμα της Bild.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, συγκεκριμένα, αναφέρει πως: «Ξαναζεσταμένα σενάρια σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη. Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή».

Οι ΑΝΕΛ κάνουν λόγο για λογική προβοκάτσιας
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε τέτοιες στιγμές εθνικής υπευθυνότητας δεν θα μπούμε στη λογική της προβοκάτσιας», ανέφερε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα.
«Η σημερινή συνεργασία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν απόλυτα δομημένη, όπως κάθε φορά, στη βάση της εξαιρετικής κυβερνητικής συνεργασίας μας» τόνισε ο κ. Κουίκ και παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Καμμένου κατά την έξοδό του το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουίκ, οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι η επερχόμενη συμφωνία είναι μονόδρομος και εργάζονται ως κυβερνητικός εταίρος με απόλυτη συνέπεια μέσα στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος των πέντε πολιτικών αρχηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα