Αυστρία: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για ενδεχόμενη επίθεση στη χώρα

13:51 20/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα τόνιζε πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για ενδεχόμενη επίθεση στην Αυστρία, ενώ κάλεσε τις Αρχές σε αυξημένη επαγρύπνηση.

«Υπάρχει βέβαια και στην Αυστρία μία γενική απροσδιόριστη αίσθηση απειλής, αλλά συγκεκριμένες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι, δεν υπάρχουν σε εμάς σε αυτή τη μορφή, ωστόσο η προσοχή είναι απαραίτητη όσο ποτέ«, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί να αφαιρέσει η τρομοκρατία

τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρας. Ζήτησε από τους πολίτες «παρ΄ όλα αυτά, και με μεγάλη προσοχή, να συνεχίσουν να επισκέπτονται τις χριστουγεννιάτικες αγορές και εκδηλώσεις«.

Μία τέτοια επίθεση όπως η χθεσινή στο Βερολίνο, μπορεί να συμβεί παντού, «αλλιώς πρέπει να παραλύσει η δημόσια ζωή» συμπλήρωσε ο κ. Σομπότκα επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτή την τρομοκρατία και είναι ακριβώς η ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία που πρέπει να έχει τη δύναμη να αντισταθεί σε αυτή την τρομοκρατία«.

Keywords
Τυχαία Θέματα