Άδωνις: Αν σας έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας να παραιτηθείτε σήμερα – Κουρουμπλής: Ο Τσίπρας δεν μου είπε να παραιτηθώ (ΒΙΝΤΕΟ)

10:24 16/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή με αφορμή την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό και τη φοβερή ρύπανση που πλήττει τις ακτές της Αττικής.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον υπουργό να παραιτηθεί ακόμη και σήμερα: «Αν σας

έχει μείνει ίχνος αξιοπρέπειας πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ενώ ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός δεν του είπε να παραιτηθεί.

Ζήτησε συγγνώμη για την προτροπή του προς τους πολίτες να πάνε για μπάνιο άφοβα, αποδίδοντας την στη ροή του προφορικού λόγου. «Θα κριθούμε από το αποτέλεσμα» υπογράμμισε.

Ο υπουργός είπε πως υπάρχουν υποψίες για τη βύθιση του μικρού τάνκερ στη Σαλαμίνα, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Σημείωσε δε, ότι οι πρώτες εργασίες απορρύπανσης άρχισαν 3 ώρες μετά το ναυάγιο, καθώς η βύθιση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα και τα απορρυπαντικά σκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν νύχτα. Τόνισε ότι το πρώτο σκάφος του λιμενικού έφτασε στο σημείο ένα τέταρτο μετά το σήμα sos που εξέπεμψε το πλοίο.

Ο υπουργός πρόσθεσε μάλιστα ότι χρειάστηκαν 5 μέρες προκειμένου να στεγανοποιηθεί πλήρως το πλοίο. Χαρακτήρισε το ναυάγιο «ατυχές γεγονός» και είπε πως έχει «υποψίες» τις οποίες έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα αλλά και στον πρωθυπουργό.

«Δεν υπάρχει μαύρη θάλασσα» είπε ακόμη ο κ. Κουρουμπλής κατηγορώντας ΜΜΕ και αντιπολίτευση για «μαύρη προπαγάνδα».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «το ναυάγιο έγινε πολύ κοντά στο υπουργείο Ναυτιλίας και με καλές καιρικές συνθήκες. Αν είχε βυθιστεί μεγαλύτερο πλοίο, το μαζούτ θα είχε φτάσει μέχρι την Ακρόπολη».

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κατέστρεψε τον Σαρωνικό και ήθελε να υποβαθμίσει το γεγονός του ναυαγίου και τη ρύπανση, λέγοντας ότι στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου είναι μέλος ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Κουρουμπλής τα έκανε θάλασσα και δεν μπορούμε να πάμε στη θάλασσα. Καταστρέψατε τον Σαρωνικό, όλη την Αττική, και γελάτε» είπε συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολιτικούς λόγους και από ανικανότητα τα έκανε θάλασσα, γι’ αυτό, είπε, ο κ Μητσοτάκης ζήτησε την παραίτηση του υπουργού.

Ακόμη κατηγόρησε τον κ. Κουρουμπλή ότι κατέθεσε με τέσσερις μέρες καθυστέρηση το αίτημα για ευρωπαϊκή βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα