Τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό του Λονδίνου -το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στο μετρό του Λονδίνου, όμως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

"Η βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου διαπράχθηκε από (...) το Ισλαμικό Κράτος" επισημαίνεται σε ανάρτηση του Amaq σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Εντωμεταξύ η βρετανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη

των προσώπων σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Μαρκ Ρόουλεϊ.

Ο αξιωματικός διευκρίνισε ότι στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

"Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη έρευνα που συνεχίζεται σε ταχείς ρυθμούς" είπε σε δημοσιογράφους.

"Έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των υπόπτων".

Στον απολογισμό που επικαιροποίησαν, οι υπηρεσίες υγείας κάνουν λόγο για 29 τραυματίες, κανέναν σε σοβαρή κατάσταση, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι περισσότεροι έχοντας υποστεί εγκαύματα.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, που διαπράχθηκε στον απόηχο του κύματος επιθέσεων τους τελευταίους μήνες που έχουν συγκλονίσει τη Βρετανία, την ευθύνη των οποίων έχει κυρίως αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

"Στενή συνεργασία" με το Λονδίνο υπόσχεται ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στη Βρετανία για την αποτροπή επιθέσεων, όπως επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ εξέφρασε τη στήριξή του προς τους τραυματίες και "υποσχέθηκε τη συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Βρετανία με στόχο την αποτροπή επιθέσεων παγκοσμίως οι οποίες στοχοθετούν αθώους πολίτες και στη μάχη κατά του εξτρεμισμού" τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Ταυτοποιήθηκε ένας ύποπτος

Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ταυτοποίησαν έναν ύποπτο που φέρεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σταθμό ParsonsGreen, στο μετρό του Λονδίνου τραυματίζοντας τουλάχιστον 22 ανθρώπους, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο με τη βοήθεια των βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έγραψε στο Twitter ο ρεπόρτερ του καναλιού Μαρκ Γουάιτ.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει την έκρηξη ως τρομοκρατικό συμβάν. "Η ομάδα που ερευνά τις συνθήκες τις έκρηξης αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό" ανακοίνωσε η αστυνομία χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.



Αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέφερε ότι για την έκρηξη χρησιμοποιήθηκε μια βόμβα, ενώ ο μηχανισμός έφερε χρονοδιακόπτη, δηλαδή επρόκειτο για ωρολογιακή βόμβα. Ωστόσο το γεγονός ότι δεν προκάλεσε σοβαρές φθορές και τραυματισμούς οδηγεί την αστυνομία να πιστεύει ότι δεν εξερράγη με την πλήρη ισχύ που ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί λόγω σφάλματος.

Νωρίτερα τα βρετανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν φωτογραφίες που έδειχναν ένα "λευκό κουβά" μέσα σε μια σακούλα από το οποίο προεξείχαν καλώδια, γεγονός που παρέπεμπε σε εκρηκτικό μηχανισμό.

Daily Mail U.K. ✔@DailyMailUK

Several people injured as explosion on Tube train in west London sends 'fireball flying down the carriage' http://dailym.ai/2x4CtnApic.twitter.com/HOd1ahfc5d


Daily Mail U.K. ✔@DailyMailUK

A photograph of the flaming white bucket taken just after it exploded shows number of wires protruding out the top http://www.dailymail.co.uk/news/article-4887032/Explosion-underground-train-south-London.html … pic.twitter.com/uQrsKhVD0C

11:12 π.μ. - 15 Σεπ 2017

1010 απαντήσεις 6464 Retweet 2020 "μου αρέσει"


Αίσθηση έχουν πάντως προκαλέσει πληροφορίες που μετέδωσε μερίδα των βρετανικών μέσων σύμφωνα με τις οποίες γίνεται λόγος για έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι, ο οποίος διαφεύγει και για έναν δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο κλήθηκε να εξουδετερώσει η αστυνομία.


Sky News ✔@SkyNews

#ParsonsGreen involved "improvised explosive device", police say. Injuries from "flash burns". Pics: Peter Crowley http://trib.al/Qa7T5kA

1:43 μ.μ. - 15 Σεπ 2017

1515 απαντήσεις 6363 Retweet 3737 "μου αρέσει"


Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αυξημένη παρουσία αστυνομικών στους δρόμους της πρωτεύουσας και στο δίκτυο μαζικών μεταφορών.


Συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Ασφαλείας - Δηλώσεις Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προήδρευσε της Επιτροπής Ασφαλείας που συνεδρίασε εκτάκτως.


The Telegraph ✔@Telegraph

#ParsonsGreen: Armed police are at the scene as passengers "left with cuts and grazes from trying to flee the scene"http://www.telegraph.co.uk/news/2017/09/15/explosion-tube-train-parsons-green-reports-injuries-district1/ …

11:23 π.μ. - 15 Σεπ 2017

44 απαντήσεις 109109 Retweet 4343 "μου αρέσει"



Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ η πρωθυπουργός αναφέρει: "οι σκέψεις μου είναι με εκείνους που τραυματίστηκαν στο Parsons Green και με τους άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών, οι οποίοι, για μια ακόμη φορά αντέδρασαν άμεσα και με γενναιότητα σε ένα πιθανόν τρομοκρατικό συμβάν".

Τραμπ: Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε την επίθεση στο Λονδίνο και κάλεσε τις αρχές να λάβουν περισσότερο "δραστικά" μέτρα, όπως η καλύτερη αστυνόμευση της χρήσης του ΄Ιντερνετ από τρομοκρατικές οργανώσεις.


Donald J. Trump ✔@realDonaldTrump

Another attack in London by a loser terrorist.These are sick and demented people who were in the sights of Scotland Yard. Must be proactive!

1:42 μ.μ. - 15 Σεπ 2017

16.93416.934 απαντήσεις 25.25925.259 Retweet 89.58289.582 "μου αρέσει"



"Μια ακόμη επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες που βρίσκονται στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιαρντ", έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

"Οι αποτυχημένοι τρομοκράτες πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ίντερνετ είναι το βασικό τους εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα