Yποχωρεί η αισιοδοξία για συμφωνία, σύμφωνα με τους ευρωπαίους ηγέτες

15:43 22/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Υποχωρεί σταδιακά η αισιοδοξία για συμφωνία που είχε εκφραστεί το πρωί, όπως δείχνουν οι πιο πρόσφατες δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι δεν αναμένεται οι ηγέτες να είναι σε θέση να λάβουν επίσημη απόφαση για το κατά πόσο θα προσφέρουν βοήθεια στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν ακόμα πολλές ημέρες στην εβδομάδα κατά τις οποίες μπορούν να ληφθούν αποφάσεις», δήλωσε η κυρία Μέρκελ

και πρόσθεσε ότι χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, η σύνοδος σήμερα το βράδυ «δεν μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από ένα φόρουμ συζήτησης».

Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει τίποτα το νέο, δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την προηγούμενη Πέμπτη.

«Το Σαββατοκύριακο δημιουργήθηκε μία προσμονή για λύση, αλλά δεν είχαμε ουσιαστικές προτάσεις. Δεν έχει λάβει τίποτα το ΔΝΤ απο την ελληνική πλευρά, δεν έχουμε τη δυνατότητα στο Eurogroup να επεξεργαστούμε οτιδήποτε και να δώσουμε κάτι στη Σύνοδο Κορυφής» υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Είδαμε τις προτάσεις, αφήνω τους θεσμούς να αποφανθούν, θα δούμε αν θα αποτελέσουν βάση για τις τελικές συνομιλίες» σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος Ολάντ είπε ότι σε περίπτωση που δεν καταλήξουμε σε συμφωνία απόψε, έχουν τεθεί οι βάσεις για να καταλήξουμε σε συμφωνία τις επόμενες μέρες.

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά δεν είμαστε ακόμη στο τελικό στάδιο» δήλωσε και ο πρόεδρος Γιούνκερ, υποδεχόμενος στο γραφείο του τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 14.30 ξεκινά το Eurogroup και στις 20.00, το η Σύνοδος Κορυφής, αφού προηγηθεί στις 19.30 η συνάντηση Τσιπρα – Τούσκ.

Πηγή φωτογραφίας: REUTERS/Thierry Roge

Keywords
Τυχαία Θέματα