To υπ.Παιδείας για τους σημαιοφόρους: Έχει ελεγχθεί η νομιμότητα του Π.Δ.

13:09 14/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά την προσφυγή στο ΣτΕ των γονιών επτά αριστούχων μαθητών της πέμπτης και έκτης τάξης Δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης σε βάρος του υπουργού Παιδείας για το διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η επιλογή των σημαιοφόρων μαθητών κατά τις παρελάσεις θα γίνεται πλέον με κλήρωση, το υπουργείο Παιδείας

απαντά πως το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου η επιλογή των σημαιοφόρων στα δημοτικά γίνεται με κλήρωση είχε υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας.

Ειδικότερα, το υπουργείο τονίζει ότι: Το Προεδρικό Διάταγμα 79/2017 (που ρυθμίσει μία σειρά θεμάτων της καθημερινής λειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων) έχει ακολουθήσει την προβλεπόμενη για όλα τα Π.Δ. διαδικασία έκδοσης. Έχει υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας κι έχουν ενσωματωθεί παρατηρήσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου πριν από την τελική του υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

The post To υπ.Παιδείας για τους σημαιοφόρους: Έχει ελεγχθεί η νομιμότητα του Π.Δ. appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα