Telegraph: Ο Τσίπρας κρατά στα χέρια του μία πανευρωπαϊκή χειροβομβίδα

12:42 6/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Με νέο της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Telegraph, αναλύει τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, σημειώνοντας πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κρατά στα χέρια του μία πανευρωπαϊκή χειροβομβίδα και είναι έτοιμος να απασφαλίσει την περόνη, ενώ η Ευρωζώνη βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ακόμη κρίσης.

Ο

αρθρογράφος, κάνει στη συνέχεια σύγκριση της παρούσας κατάστασης με το 1914 και τους Βαλκανικούς Πολέμους, αναφέροντας πως τότε τα Βαλκάνια ετοιμάζονταν να πάρουν φωτιά, αλλά οι εμπλεκόμενοι πίστευαν πως επρόκειτο για μπλόφα και έβαζαν στοίχημα πως η διαφαινόμενη αλυσιδωτή αντίδραση θα σταματούσε την τελευταία στιγμή.

Το δημοσίευμα αναφέρεται όμως και στο δημοσίευμα του Der Spiegel που είχε γράψει ότι η Άνγκελα Μέρκελ σκέφτεται πως η Ελλάδα μπορεί να βγει με ασφάλεια από το ευρώ, εάν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου και ο Τσίπρας τηρήσει την υπόσχεσή του να «σκίσει τα μνημόνια».

Αυτή τη φορά, όμως, το Βερολίνο φαίνεται σχεδόν πρόθυμο να «τελειώσει τη δουλειά… Παρ’όλα αυτά, όπως σχολιάζει η Telegraph, ο Αλέξης Τσίπρας, είναι πεπεισμένος ότι η ελίτ της ΕΕ θα υποχωρήσει και πάλι, καθώς έχουν επενδύσει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο στη σωτηρία της Ελλάδας για να αποχωρήσουν τώρα. «Άραγε η κυρία Μέρκελ μπορεί να παραδεχθεί πως η στρατηγική της απέτυχε, από τη στιγμή που διατεινόταν πως η κρίση έχει τελειώσει;», διερωτάται ο αρθρογράφος.

«Ο κ Τσίπρας θέλει σαφώς να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, αλλά συνεχίζει να επιμένει σε απόψεις που αυτό το αναιρούν», συνεχίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως «ο ίδιος λέει: “Θα ακυρώσουμε την λιτότητα. Με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε”. Στρίβοντας έτσι το μαχαίρι του επάνω στη γερμανική ψυχή, θέλει φυσικά να γίνει ελάφρυνση του χρέους στο ίδιο επίπεδο -50 τοις εκατό- που η Γερμανία εξασφάλισε το 1953 και που η Ελλάδα υπέγραψε παρά το θάνατο περίπου 300.000 πολιτών της κάτω από τη ναζιστική κατοχή»…

Keywords
Τυχαία Θέματα