Οπαδός του Γιώργου προβοκάρει στο twitter για να αυτοδιαφημιστεί

12:42 6/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Όσοι είμαστε χρήστες του twitter και των social media γενικότερα, γνωρίζουμε πως το twitter είναι κατά κόρον ένα ανθρωποφαγικό μέσο. Και εξηγούμαι: υπάρχουν χιλιάδες ψεύτικοι λογαριασμοί, εν αντιθέσει με το Facebook που πλέον ζητά ταυτότητα από τους χρήστες του. Μερικά ψευδώνυμα

«λουλούδια» που κάνουν απλά καυστικό χιούμορ, αλλά και μερικά «αγκάθια» που δεν εξυπηρετούν τίποτα άλλο από το να κάνουν trolling ή cyber bullying ή και τα δύο.

Ο Ηλίας Πατλάκας το γνώριζε αυτό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του διαθέτει πολιτική άποψη και προσωπικό blog πολιτικής θεματολογία, πράγμα που τον κάνει κατά την ταπεινή μου άποψη- γνώστη του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων.

Ακόμη, πιστεύω, πως ο νεαρός συντάκτης γνώριζε πως Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί αμφιλεγόμενη πολιτική περσόνα, ειδικά στο διαδίκτυο, έχοντας πολλούς επικριτές που τον ψέγουν σε κάθε ευκαιρία. Μερικοί έχουν φτάσει στο σημείο να δημιουργούν ευφάνταστα φωτομοντάζ του για να τον χλευάσουν, θεωρώντας τον -εσφαλμένα- ως τον μοναδικό υπαίτιο της κρίσης.

Με το λακωνικό tweet του ο Ηλίας Πατλάκας μας ενημερώνει πως είναι 20 ετών και θα ψηφίσει «ΓΑΠ», και αν έχουμε πρόβλημα ευχαρίστως να μας το εξηγήσει.
Μόνο εγώ βρίσκω τα λόγια του προβοκατόρικα; Μόνο εγώ βλέπω πως ήταν μια ξεκάθαρα προσχεδιασμένη κίνηση για να διαφημιστεί ως προσωπικότητα και ιδιοκτήτης ιστολογίου;

Μην μου πείτε πως είχε άγνοια κινδύνων όταν μας κοινοποιεί τη ψήφο του στο twitter, ένα μέρος που -όπως είπα παραπάνω- σφύζει από ανώνυμους χρήστες-μπαχαλάκηδες, που το μόνο που κάνουν είναι να χλευάζουν το καθετί. Εδώ έχουν πέσει «θύματα» πολιτικά πρόσωπα που διατηρούν λογαριασμούς στο twitter, δεν θα πέσει ένας νεαρός που με «τουπέ» θα μας εξηγήσει το συλλογισμό του, μονάχα αν έχουμε πρόβλημα με την ψήφο του;
Είναι τυχαίο το tweet του τώρα, που δεν έχουν ακόμη κοπάσει τα σχόλια για τη δημιουργία του ΚΙΔΗΣΟ;

Δυστυχώς ο Ηλίαςς Πατλάκας το τραβά στο ιστολόγιο του ακόμη παραπέρα. Οι διαδικτυακοί του δυνάστες είναι «Ταλιμπάν» και εκείνος η «Μαλάλα»…

Με συγχωρείτε, αλλά δεν γίνεται να συγκρίνει κάποιος το «κράξιμο» που έφαγε από τα ψευδώνυμα trolls στον δικτυακό χώρο του twitter, με την υπόθεση της Malala Yousafzai. Είναι ανεπίτρεπτο και φτηνό. Ο ιδιοκτήτης του politicus, τα μόνα κοινά που έχει με τη Malala είναι η νεότητό του και το γεγονός ότι διατηρεί blog όπως εκείνη.

Αλλά ας κάνουμε μια μίνι ιστορική αναδρομή. Η Malala σε ηλικία 11 ετών ξεκίνησε να γράφει με ψευδώνυμο σε blog, γράφοντας για την καθημερινότητά της στην πόλη Mingora, μετά την κατάληψη της εξουσίας στην περιοχή από τους Ταλιμπάν. Οι οποίοι απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και εξέφραζε τις –πρωτοφανείς για κορίτσι πακιστανικής καταγωγής-απόψεις της σχετικά με το δικαίωμα των κοριτσιών στην Εκπαίδευση.

Λόγω των διαστάσεων που πήραν οι δραστηριότητές της αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της, προκαλώντας τη δολοφονική επίθεση που έγινε εις βάρος της, το πρωί της 9ης Οκτωβρίου του 2012, όταν ένας άνδρας την πυροβόλησε στο κεφάλι ενώ βρισκόταν στο σχολικό λεωφορείο.

Το 2013 της απονεμήθηκε το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης και το 2014 το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο δόθηκε και στον Ινδό Kailash Satyarthi -επίσης ακτιβιστή.

Η Malala δε δημιούργησε την δολοφονική απόπειρα εις βάρος της, σε αντίθεση με τον κ. Πατλάκα που ανήρτησε το αμφιλεγόμενο tweet του για να προκαλέσει ακριβώς αυτό, μια απόπειρα ηλεκτρονικής «δολοφονίας» με θύμα τον ίδιο, με απώτερο σκοπό τη διαφήμισή του. Ομολογώ πως δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερο παράδειγμα marketing.

Keywords
Τυχαία Θέματα