Oλοκληρώθηκε η δύωρη συνάντηση Βενιζέλου – Τσίπρα (ΒΙΝΤΕΟ)

19:08 1/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών σήμερα το μεσημέρι. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημέρωσε για τα εθνικά θέματα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την εισόδο του είσοδό του για τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε

χαριτολογώντας: «Βλέπω πολύ ενδιαφέρον απ’ όλους σας. Ελπίζω να είναι για θέματα εξωτερικής πολιτικής». Nσ σημειωθεί ότι ο ίδιος έφθασε πεζός στο υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για την πορεία των ελληνοτουρκικών. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής πρέπει να βρίσκονται έξω από το πλαίσιο της κομματικής αντιπαράθεσης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογράμμισε πως «πρέπει να καταστεί σαφές στην Τουρκία πως πρόκειται για μείζονα πρόκληση».

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος είπε: «Είχαμε μια πολύ ουσιαστική, ενδιαφέρουσα συζήτηση σε κλίμα εθνικής συνεννόησης, πρέπει να υπάρχει αρραγές μέτωπο… Έχουμε τον κατάλογο των εθνικών θεμάτων ανοιχτό» και «πρέπει να φροντίζουμε για την αποκλιμάκωση της ένταση ».

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: iefimerida

Keywords
Τυχαία Θέματα