Oι ΑΝΕΛ ζητούν δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

18:19 28/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Δημοψήφισμα για θέμα αν τελικά υπάρξει διαφωνία,πρότεινε ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης.
Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στον Focus FM, είπε χαρακτηριστικά: «θα πρέπει σε μια τέτοια περίπτωση να υπάρχει ένα δημοψήφισμα. Άρα δηλαδή υπάρχει διέξοδος. Και λέμε ότι στο δημοψήφισμα

αυτό, αν ο λαός αποφασίσει διαφορετικά, θα αποδεχθούμε την απόφασή του λαού. Είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε με το σχέδιο Κόφι Ανάν στην Κύπρο».

Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα εκβιαστεί η ψήφος του. «Δεν μπορείς να κάνεις την – βάζω σε εισαγωγικά- «κωλοτούμπα» γιατί έχει γίνει και διεθνής όρος τώρα τελευταία και στα Greeklish, δεν θα γίνει σε εθνικά ζητήματα».

Η Κυβέρνηση στο μεταξύ θεωρεί ότι θα ξεπεραστεί ο ενδοκυβερνητικός σκόπελος.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης,παραδέχτηκε ότι ναι μεν υπάρχει διάσταση απόψεων εντός της κυβέρνησης, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα ξεπεραστεί, όπως έγινε και με άλλες σοβαρότερες διαφωνίες στο παρελθόν όπως ανέφερε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ ALPHA Καβάλας υποστήριξε ότι «εντός του 2018, με δεδομένη και τη στάση της πΓΔΜ, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας επίλυσης ενός πολύχρονου προβλήματος».

«Εντός του 2018, με δεδομένη και τη στάση της πΓΔΜ, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας επίλυσης ενός πολύχρονου προβλήματος». Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στον ρ/σ ALPHA Καβάλας: https://t.co/qfSY8scVfshttps://t.co/1rcF56ykSL

— Δ. Τζανακόπουλος (@d_tzanakopoulos) December 28, 2017

The post Oι ΑΝΕΛ ζητούν δημοψήφισμα για το Σκοπιανό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα