Ντόρα για Σκόπια: «Όχι» σε κάθε όνομα, χωρίς «ναι» Καμμένου

17:45 28/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε καμιά ονομασία των Σκοπίων, αν προηγουμένως δεν υπάρξει κοινή θέση Τσίπρα και Καμμένου. Και είναι αποφασισμένη, σε περίπτωση διχογνωμίας των κυβερνητικών εταίρων, να μη δώσει θετική ψήφο -ακόμη και αν συμφωνεί με

την ονομασία που θα προταθεί.

Το κεφάλαιο αυτό άνοιξε με τη δήλωση του Πάνου Καμμένου ότι θα πει «όχι» σε οποιαδήποτε ονομασία περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης αν δεν υπάρξει κοινή στάση Σύριζα και ΑΝΕΛ. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπερψηφίσει κανένα όνομα, οπότε θα πέσει η κυβέρνηση.

Σήμερα στο θέμα αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Το ερώτημα που της ετέθη από τον Real FM ήταν το εξής: «Αν φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή προς ψήφιση ένα πλαίσιο συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων με το οποίο συμφωνεί η ΝΔ, αλλά ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί. Θα ψηφίσετε αυτή την πρόταση ή θα προτιμήσετε να ρίξετε την κυβέρνηση»;

Η απάντησή της ήταν η εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία, τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης της στη διαχείριση των εθνικών θεμάτων. Και αυτό είναι μία βαριά κουβέντα που λέω, αλλά σας τη λέω με παρρησία και πολύ ξεκάθαρα. Είναι πρωτοφανές, με όποια ευρωπαϊκή δημοκρατική αντίληψη μπορεί να έχει κάποιος, να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι για ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Είναι απίστευτα πράγματα αυτά που ζούμε».

Ντόρα για Σκόπια: Όχι σε κάθε όνομα, χωρίς ναι Καμμένου

The post Ντόρα για Σκόπια: «Όχι» σε κάθε όνομα, χωρίς «ναι» Καμμένου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα