O «Ορθιος Ανδρας» της πλατείας Ταξίμ‏

20:05 18/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Το δημοφιλέστερο «πρόσωπο» στο Twitter έγινε τις τελευταίες ώρες ένας άνδρας ο οποίος στάθηκε για οκτώ ώρες (από τις 6 το απόγευμα έως τις 2 τα ξημερώματα) όρθιος στο κέντρο της πλατείας Ταξίμ και η ενέργειά του αυτή βρήκε μιμητές ακόμη 300 διαδηλωτές.

Ο «όρθιος άνδρας» που προχώρησε στην πρωτότυπη παθητική διαμαρτυρία ταυτοποιήθηκε ως ο χορογράφος Ερντέμ Γκιουντούζ. Η διαμαρτυρία του ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στην τσάντα

του. Τότε στάθηκε στο ίδιο σημείο χωρίς να κινείται, κοιτώντας τη σημαία με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ, που είναι κρεμασμένη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ, σημείο όπου τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει σκληρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών.

Ο ίδιος μίλησε στο ΒΒC τονίζοντας ότι η διαμαρτυρία του είχε στόχο τόσο τα μέσα ενημέρωσης, όσο και την κυβέρνηση. «Η αληθινή βία είναι αυτή που δεν δείχνει κανείς τι συμβαίνει. Τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες τραυματίστηκαν, αλλά τα μέσα ενημέρωσης δεν μας έχουν δείξει τίποτα» .

Η είδηση για τον «όρθιο άνδρα» διαδόθηκε αμέσως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το hashtag #duranadam (Όρθιος Άνδρας) στο Twitter έγινε το πιο δημοφιλές θέμα συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα