O νέος χάρτης του μετρό στο Λονδίνο δείχνει πόσες θερμίδες καις!

08:59 22/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, είναι δύσκολο να ακολουθήσετε τις γνωστές συμβουλές για καλύτερη υγεία, όπως αυτή που λέει «να κατεβείτε από το μετρό μια στάση νωρίτερα και να περπατήσετε ως το σπίτι».

Ο νέος χάρτης του μετρό στο Λονδίνο σας βοηθάει να αφήσετε το κάθισμα του τρένου πιο εύκολα, καθώς σας δείχνει την ποσότητα των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε περπατώντας μεταξύ των δύο σταθμών

Για παράδειγμα, χρειάζεται

μόλις 4 λεπτά για να φτάσετε από το Oxford Circus στο Piccadilly Circus με το μετρό και 11 λεπτά με τα πόδια, περπατώντας όμως θα κάψετε 42 θερμίδες, κάτι που ισοδυναμεί με μισό μπισκότο σοκολάτας.

Η απόσταση από τη Γέφυρα του Λονδίνου στον Πύργο του Λονδίνου με τα πόδια είναι 17 λεπτά, ενώ με το μετρό 12 λεπτά. Ο περίπατος αυτός όμως σας βοηθά να κάψετε 46 θερμίδες.

Σύμφωνα με το NHS, το περπάτημα αποτρέπει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών όπως καρδιοπάθειες, διαβήτη τύπου 2, εγκεφαλικό επεισόδιο και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι η όρθια στάση και το περπάτημα σε τακτά χρονικά διαστήματα, μπορούν να μειώσουν κατά 21% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, κατά ένα τέταρτο τον καρκίνο του παχέος εντέρου και κατά το ήμισυ τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης στους εργαζόμενους που περνούν πολλές ώρες στα γραφεία τους.

Πηγή: Ιndependent

Keywords
Τυχαία Θέματα