O κορυφαίος Εσιέν στην κορυφαία ομάδα στην επέτειο του Γουέμπλει!

12:10 2/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στην άφιξη του παικταρά Εσιέν που ήρθε για να δώσει και πάλι την ευρωπαϊκή αύρα στον Παναθηναϊκό, την ημέρα που γιορτάζει την επέτειο του Γουέμπλει.

O Eσιέν είναι εδώ φόρεσε ήδη το πράσινο κασκόλ και κατάλαβε με το καλημέρα πόσο θα τον λατρέψει ο κόσμος. Του το είχαν πει αυτό και ο Σισέ και ο Ζιλμπέρτο με τους οποίους μίλησε. Ο Γκανέζος έχει παίξει σε Ρεάλ, σε Τσέλσι, σε Μίλαν, αλλά τέτοια υποδοχή σαν και αυτή, από τους φίλους του Παναθηναϊκού
δεν έχει ζήσει, όπως και ο ίδιος ομολόγησε στις πρώτες του δηλώσεις. Και ακόμα δεν έχει δει τίποτα ο Εσιέν. Πο;y να αρχίσουν και τα πρώτα παιχνίδια στην Λεωφόρο. Εκεί θα ζήσει ακόμα μεγαλύτερες στιγμές. Ο Εσιέν είναι εδώ, λοιπόν. Για την μεγαλύτερη ελληνική ομάδα με τις περισσότερες διακρίσεις από κάθε άλλη άλλη ελληνική ομάδα στην Ευρώπη.

Με έναν τελικό και δύο ημιτελικούς στο κύπελλο πρωταθλητριών και το Τσάμπιονς Λιγκ, με άλλες τρεις εμφανίσεις στα προημιτελικά. Και τι σύμπτωση. Ο Εσιέν ήρθε για να υπογράψει την ημέρα, που ο Παναθηναϊκός γιορτάζει στην συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου πρωταθλητριών στο Ουέμπλει. Το 1971 κόντρα στον τεράστιο, τότε, Άγιαξ. Μοναδικό και ανεπανάληπτο. Διότι έχει το ευρωπαϊκό DNA.

Για αυτό το ευρωπαϊκό DNA ήρθε ο Γκανέζος παικταράς, που ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει τόσα πολλά στην Ευρώπη και θέλει να τον βοηθήσει και πάλι να φθάσει ψηλά στην Ευρώπη. Διότι Παναθηναϊκός χωρίς Ευρώπη είναι φαγητό χωρίς αλάτι. Και αν έχει λείψει κάτι από τους φίλους του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια είναι η καλή πορεία στην Ευρώπη. Και το στοίχημα για τη νέα χρονιά αυτό θα είναι. Και για αυτό ήρθε ο Εσιέν και για αυτό γίνονται τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά οι φετινές μεταγραφές.Ο Παναθηναϊκός το έδειξε και στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ότι είναι η ομάδα, που έχει παίξει φέτος -μακράν της δεύτερης- το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά με Γκιρτζίκιδες, Σαρρήδες, Μπριάκους, Ζωγράφους και σία πρωτάθλημα δεν παίρνεις. Το έχουμε πει αυτό. Αυτή η ομάδα, όμως, και μπάλα παίζει και εκπέμπει υγεία εντός και εκτός γηπέδου. Και έκανε και την μεταγραφή της πενταετίας και σίγουρα την μεταγραφή της φετινής χρονιάς, αν και δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα οικονομικά της προβλήματα.

Τα χρέη δεν έχουν μηδενίσει, αλλά ο Αλαφούζος έκανε την υπέρβαση και έδωσε ένα μεγάλο συμβόλαιο, για να φέρει από τον Μάιο έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ παίκτη, την στιγμή, που ο Μαρινάκης με εξασφαλισμένα 20 εκ. ευρώ κάθε χρόνο από το Τσάμπιονς Λιγκ, τέτοιο παίκτη δεν έχει φέρει. Καλό είναι, λοιπόν, όσοι ειρωνεύονται και χλευάζουν τον Παναθηναϊκό να κοιτάξουν την δική τους καμπούρα. Το σίγουρο είναι, ότι η ομάδα βρίσκεται σε ένα δρόμο, για να γίνει αυτή που πραγματικά πρέπει να είναι στην Ευρώπη και να τους αναγκάζει να εκτίθενται πάρα πολύ στην Ελλάδα, για να παίρνουν τα πρωταθλήματα. Εκτός και αν η Πολιτεία αποφασίσει να βάλει μία τάξη στη σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα