Nouvel Observateur : Την Τετάρτη ο Τσίπρας παίζει το «κεφάλι» του

12:42 21/7/2015 - Πηγή: Aixmi

Το «κεφάλι» του παίζει αύριο Τετάρτη o Αλέξης Τσίπρας σημειώνει το γαλλικό περιοδικό «Nouvel Observateur», επισημαίνοντας ότι κατά την αυριανή συνεδρίαση στην ελληνική βουλή, οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν για το δεύτερο πακέτο μέτρων, με τους αντάρτες να καραδοκούν.

Όπως επισημαίνει, ο Έλληνας πρωθυπουργός, την τελευταία στιγμή, για να περιορίσει το «αντάρτικο» απέσυρε από το επίμαχο

νομοσχέδιο τις αλλαγές σε ότι αφορά τις πρόωρες συντάξεις και το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών.

Και προσθέτει: Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι κρίσιμη για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Tα καλά νέα είναι ότι οι τράπεζες άνοιξαν στην Ελλάδα με τους Έλληνες να μπορούν να βγάζουν 420 ευρώ την εβδομάδα από τα ΑΤΜ και μέχρι 60 ευρώ την ημέρα.

Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος δεν κοιμάται και δεν τρώει εδώ και αρκετές ημέρες, επισημαίνει το γαλλικό περιοδικό επικαλούμενο ελληνική εφημερίδα.

Από την πλευρά της η γερμανική εφημερίδα Bild αποτιμά το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική οικονομία από τότε που ανέλαβε την εξουσία και σχολιάζει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Κάνει λόγο μάλιστα για «μανούβρα» του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν ψηφιστούν τα μέτρα από την Βουλή σχολιάζοντας την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να βγάλει από την αυριανή ψηφοφορία το θέμα των πρόωρων συντάξεων και τους φόρους για τους αγρότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα