NYT: Οι ΗΠΑ είχαν απαγορεύσει την είσοδο στον Τυνήσιο μακελάρη του Βερολίνου

10:26 22/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Καθώς ένα ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ευρώπη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 23χρονου Τυνήσιου μακελάρη στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ένα νέο δημοσίευμα των New York Times έρχονται να ταράξουν την καγκελαρία.

Οι γερμανικές Αρχές ανέφεραν πως ο Ανις Αμρι είναι ένας Τυνήσιος, ήταν υπό επιτήρηση με την υποψία της εκτέλεσης επίθεσης ενώ υπήρξε μία

αποτυχημένη απόπειρα απέλασής του τον Ιούνιο. Ο Αμρι φέρεται να πέρασε στη Γερμανία τον Αύγουστο οπότε συνελήφθη καθώς έφερε πλαστό ιταλικό διαβατήριο ενώ αφέθηκε ελεύθερος αμέσως μετά.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανκής εφημερίδας New York Times, ο μακελάρης του Βερολίνου δεν ήταν μόνο υπό γερμανική παρακολούθηση αλλά και υπό αμερικανική, καθώς ήταν γνωστή η δράση του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, ο Ανίς Αμρί είχε κάνει έρευνα στο διαδίκτυο για το πώς να φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς και είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μία φορά μέσω Telegram με το Ισλαμικό Κράτος. Όπως αναφέρουν οι ΝΥΤ, οι ΗΠΑ είχαν βάλει τον Τυνήσιο σε λίστα απαγόρευσης πτήσεων προς τη χώρα. Σύμφωνα με αξιωματούχο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που μίλησε και αυτός υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, υπάρχουν 549 άτομα που έχουν καταχωρηθεί ως επικίνδυνοι Ισλαμιστές, αλλά δεν ζουν όλοι στη Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα