Mακρόν από την Πνύκα: Πιστεύω στην εθνική και στην ευρωπαϊκή κυριαρχία

20:28 7/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Πριν από 2.500 χρόνια εδώ στον λόφο της Πνύκας οι Έλληνες επινόησαν τη Δημοκρατία» είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν σε άπταιστα ελληνικά ξεκινώντας την ομιλία του στον λόφο της Πνύκας.
Συνεχίζοντας είπε πως «το γεγονός ότι παίρνω τον λόγο εδώ στο ίδιο μέρος ενώπιον σας είναι μεγάλο προνόμιο και γι’ αυτό ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό Αλεξη Τσίπρα που με κάλεσε να μιλήσω από εδώ» κατέληξε στα ελληνικά ο κΜακρόν και καταχειροκροτήθηκε.

Συνέχισε στα γαλλικά και με χιούμορ είπε πως δεν ξέρει αν τα χειροκροτήματα

ήταν για να σταματήσει τα ελληνικά ή ενθάρρυνση επειδή προσπάθησε….

Η διάλυση της Ευρώπης θα ήταν ένα είδος πολιτικής και ιστορικής αυτοκτονίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Επεσήμανε ότι εδώ στον λόφο της Πνύκας επινοήθηκε η δημοκρατία και το σύγχρονο κράτος, ενώ διερωτήθηκε τι ακριβώς έκανε η Ευρώπη για τη Δημοκρατία.
Όπως είπε, στην Ευρώπη σήμερα, η κυριαρχία και η εμπιστοσύνη απειλούνται και πρέπει να αναρωτηθούν οι Ευρωπαίοι τι έχουν κάνει για τη Δημοκρατία.

«Αν συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε θα είμαστε η γενιά που θα αναλάβει την ευθύνη του θανάτου της Ευρώπης». Συμπλήρωσε δε πως η άλλη λύση που προτείνει, είναι η ανάκαμψη που θα βασίζεται σε αυστηρή κριτική.
Ο κ. Μακρόν έκανε λόγο για «ευρωπαϊκή κυριαρχία» και προανήγγειλε ότι θα καταθέσει σχετικό οδικό χάρτη. Όπως είπε, η πραγματική εθνική κυριαρχία πρέπει να οικοδομηθεί μέσα στην Ευρώπη.

Πρόσθεσε δε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς βούληση παρά μόνο με μεταμόρφωση. Η Ευρώπη επιταχύνει τους ρυθμούς της και η παλιά τάξη διαλύεται, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει πω θα είναι η νεά τάξη.

«Ο κόσμος χρειάζεται την Ευρώπη. Δεν υπάρχει λόγος να σχεδιάζουμε τη διάλυση της θα ήταν ενός είδους αυτοκτονία. Να κάνουμε κριτική του τί έγινε τα τελευταία χρόνια.Τι κάναμε για την Ευρώπη».

Η άλλη εναλλακτική είναι η νέα Ευρώπη, να μην αφήσουμε τους πολέμιους της να κατακρίνουν την Ευρώπη, όχι στην τεχνοκρατία όχι στη γραφειοκρατία.

«Επανάκτηση της κυριαρχίας. Μην αφήνετε την εθνική κυριαρχία σε αυτούς πουθέλουν να κλειστούμε στον εαυτόμας να μισουμε τους άλλους να κλείνουμε την πόρτα σε αυτούς που θέλουν να πολεμήσουν την Ευρώπη. Η εθνική κυριαρχία ιδέα πρέπει να οικοδομηθεί μέσα στην Ευρώπη και μέσω της Ευρώπης. Να ενώσουμε τις δυναμεις έτσι ώστε να μην μας επιβάλουν οι υπερδυνάμεις.. Πιστεύω στην ευρωπαϊκή και στην εθνική κυριαρχία«

Keywords
Τυχαία Θέματα