To μήνυμα Τσίπρα από την Πνύκα: Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε το διάλογο στην Ευρώπη

20:10 7/9/2017 - Πηγή: Aixmi

«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε τον διάλογο στην Ευρώπη για ένα νέο συμβόλαιο δημοκρατίας και αλληλεγγύης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τον χαιρετισμό του στον λόφο της Πνύκας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χρηματοπιστωτική κρίση μετεξελίχθηκε σε

κρίση δημοκρατίας και κρίση πολιτικής, διευρύνοντας τις ανισότητες μεταξύ των πολιτών.

«Περάσαμε, με ταχύτητα μεγάλη, από την Ευρώπη των πολιτών στην Ευρώπη των τραπεζών, των μεγάλων συμφερόντων και των τεχνοκρατών».

Περάσαμε, με ταχύτητα μεγάλη, από την Ευρώπη των πολιτών στην Ευρώπη των τραπεζών, των μεγάλων συμφερόντων και των τεχνοκρατών.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 7, 2017

Σήμερα, δεν αμφιβάλλει πια κανείς, ότι είναι η πολιτική και ηθική υποχρέωση της γενιάς μας να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον της Ευρώπης.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 7, 2017

Όπως είπε, η Eυρώπη χρειάζεται να αλλάξει αν θέλει να επιζήσει, ενώ στάθηκε στην ανάγκη μιας Ενωμένης Ευρώπης «όχι ως δύναμης επιβολής, αλλά ως δύναμης ειρήνης, προόδου, ασφάλειας».

Θα ήθελα να διακηρύξω και από αυτό το βήμα, τη θέλησή μας να συμμετάσχουμε από θέση ευθύνης στη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε την Ευρώπη.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 7, 2017

«Πρέπει και μπορούμε να καταστήσουμε την Ευρώπη ικανή να ανταποκριθεί στις προκλήεις του μέλλοντος», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η Ευρωζώνη πρέπει να μετατραπεί από θεσμό ενισχυμένης συνεργασίας σε θεσμό ενισχυμένης αλληλεγγύης.

Keywords
Τυχαία Θέματα