LIVE: Η συνεδρίαση της Ολομέλειας – Τσίπρας: Κωμικοτραγική η αποχώρηση της ΝΔ

14:51 1/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Με ένταση και διαξιφισμούς ξεκίνησε η συζήτηση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα στην αλλοδαπή για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα στη Βουλή. Νωρίτερα επικράτησε ιδιαίτερη ένταση όταν η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

«H Βουλή

σας καλωσορίζει. Είναι λίγο θερμή σήμερα πάει με τη θερμοκρασία», σχολίασε η πρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου στην ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα σε Σταύρο Θεοδωράκη και Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και χαρακτήρισε κωμικοτραγική τη σκηνή της αποχώρησής της από τη συζήτηση της τροπολογίας:«Η ΝΔ μας καλούσε δύο μέρες να έρθουμε στη Βουλή, και όταν ήρθαμε για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος και να καταλάβει ο λαός την αθλιότητα, το έβαλαν στα πόδια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε χειροκροτούμενος: «Πάει πολύ να κατηγορεί την αριστερά για offshore το κόμμα του Παπασταύρου».

Όπως ανέφερε: «Ο πολιτικός λόγος του Κ. Μητσοτάκη είναι βασισμένος στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της διαπλοκής και του κίτρινου τύπου» και προσέθεσε: «Γιατί το έβαλε στα πόδια η ΝΔ; Γιατί αποχώρησε; Είτε γιατί συνειδητοποίησαν ότι θα έχουν τεράστιες απώλειες στην ονομαστική είτε γιατί τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών για να μεταβιβάσουν τις μετοχές που έχουν στο εξωτερικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα