LIVE – Τσίπρας στη ΔΕΘ: Τώρα βρισκόμαστε στην καμπή, εκεί όπου αλλάζει το πρόσημο

22:12 10/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση την τελετή εγκαινίων της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους παραγωγικούς φορείς.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να εγκαινιάζω σήμερα την 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που κλείνει 90 χρόνια.

Η ΔΕΘ

φέτος διεξάγεται στη στιγμή της καμπής διότι βρισκόμαστε ακριβώς στο σημείο που η οικονομία αλλάζει πρόσημο και από το μείον της επταετούς ύφεσης γυρνάμε στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης. Σήμερα όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο κύκλος της καταστροφής κλείνει & πρέπει να σχεδιασουμε την επόμενη μέρα. Αξίζει από σήμερα να οραματιστούμε ποια θέλουμε να είναι η Ελλάδα του 2021. Στόχος μια Ελλάδα που θα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την μαύρη 5ετία και τα λάθη που οδήγησαν σε αυτή. Σε αυτόν το στόχο θα φτάσουμε μόνο αν εμείς αλλάξουμε στόχο και στρατηγική, είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του από το βήμα της ΔΕΘ.

Και συμπλήρωσε: Στόχος να δημιουργηθεί πλούτος και να μοιραστεί δίκαια. Ο πλούτος να διανεμηθεί στους ανθρώπους της εργασίας. Να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που θα πάει κόντρα σε όσα μας έφεραν μέχρι εδώ. Αυτός είναι ο στρατηγικός μας στόχος ώστε να είμαστε ίσοι μεταξύ ίσων στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα θα έρθει με ένα αγώνα μαραθώνιο, μια δύσκολη πορεία. Το αποτέλεσμα θα έρθει με ένα αγώνα μαραθώνιος, μια δύσκολη πορεία.

Όπως επεσήμανε: Αυτό που θα είχε να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός αν δεν υπήρχε η ανατροπή του 2015 θα ήταν μια επιπλέον απώλεια της τάξης των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα
LIVE – Τσίπρας, ΔΕΘ, Τώρα,LIVE – tsipras, deth, tora