LIVE – Παππάς στην Επιτροπή Θεσμών: Κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης παθαίνει πνευμονία η ΝΔ

11:34 7/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Από το πρωί καταθέτει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Παππάς καλείται έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης, με την ενεργοποίηση σχετικού άρθρου του Κανονισμού, για τον έλεγχο που ασκήθηκε στη διαδικασία αδειοδότησης για τις τηλεοπτικές άδειες και τις συνθήκες διεξαγωγής του.

Μέχρι στιγμής ο κ.Παππάς έχει τονίσει, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή πω «το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ένα θέμα που αγγίζει απευθείας την ίδια

τη Δημοκρατία μας. Αναγκαία η «αδιαμεσολάβητη» επικοινωνία.Κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης παθαίνει πνευμονία η ΝΔ. Να εξηγήσει γιατί»

«Επί 27 χρόνια το τηλεοπτικό τοπίο και κατ’ επέκταση η ίδια η ελευθεροτυπία κινήθηκε σε θολά νερά. Σε παράνομα νερά» συμπλήρωσεκ αι ανέλυσε πώς θα κατανεμηθουν τα ποσά που εισπράχθηκαν από την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες: «Με τα χρήματα από τις τηλεοπτικές άδειες, θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς 15.000 παιδιά που θα έμεναν φέτος εκτός. Προχωράμε στη δημιουργία 4.000 θέσεων στα νοσοκομεία και πάλι εντός του τρέχοντος έτους. Αρχίζει το πρόγραμμα στήριξης νέων διδακτόρων για να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain«.

Σημείωσε επίσης πως «ο κ. Κοντομηνάς δεν κατέστη υπερθεματιστής. Είναι ολισθηρό να συζητάμε περιπτωσιολογικά».

Ο κ. Παππας επεσήμανε πως «ο πληθωρισμός των τηλεοπτικών σταθμών έχει καταγγελθεί στο παρελθόν από όλες της πτέρυγες της Βουλής. De facto μη βιώσιμο το σχήμα» και πρόσθεσε: «Επί 27 χρόνια, στον αέρα της χώρας συντελέστηκε μια αεροπειρατεία. Είχαμε τηλεοπτικούς σταθμούς χωρίς άδεια.Τώρα, η αεροπειρατεία σταματά.

Επίσης είπε: «Για πρώτη φορά ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών συζητήθηκε στη Βουλή και δεν βγήκε απλά μια υπουργική απόφαση.

Οι παλιοί ιδιοκτήτες των -παράνομων, όπως τόσες και τόσες φορές έχει κρίνει το ΣτΕ- τηλεοπτικών σταθμών,τσαλαπάτησαν το πολιτικό σύστημα και, τελικά, τον Ελληνα πολίτη,προκειμένου να αποκτήσουν τον τίτλο και, κυρίως,την ισχύ του «καναλάρχη». Ο διαγωνισμός έχει περάσει όλες τις επικοινωνιακές,νομικές και πολιτικές διαδικασίες στις οποίες έχει υποβληθεί. Έγιναν τα προβλεπόμενα. Η πορεία των πραγμάτων απέδειξε ότι τυχόν πολιτικός προσανατολισμός και τυχόν προσωπικές σχέσεις καναλαρχών δεν έκαμψαν τους κανόνες«.

Και ακόμη ότι «το ΣτΕ έκρινε οτι πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα ο διαγωνισμός για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος. Τα εκ του νόμου δικαιώματα των συμμετεχόντων εξασφαλίστηκαν πολλαπλώς και με την δυνατότητα χιαστί ελέγχων των ανταγωνιστών τους.

Έχουν απορριφθεί όλα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Σεβαστές οι αποφάσεις της δικαιοσύνης.Τα χρήματα της 1ης δόσης έχουν ήδη εισπραχθεί. 88 εκατομμύρια ευρώ βρίσκονται στο Δημόσιο Ταμείο«.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών της Επιτροπής Θεσμών, θα υπάρξει και συζήτηση και ψήφισή της, από 8/9/2016, αιτήσεως Βουλευτών της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας – μελών της Επιτροπής για σύγκληση της Επιτροπής, με αντικείμενο την πρόσκληση προσώπων που εμπλέκονται στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα