Handelsblatt: Ρεκόρ τουριστών εφέτος στην Ελλάδα – Στα 30 εκατομμύρια

13:47 28/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Εκτός από Γερμανοί φέτος αναμένονται και Κινέζοι στην Ελλάδα στην οποία αναμένεται ρεκόρ τουριστών, σύμφωνα με άρθρο της Handelsblatt.

«Μετά το περυσινό ρεκόρ με 27,8 εκατομμύρια τουρίστες φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ με 30 εκατομμύρια επισκέπτες. Έτσι ο τουρισμός μεταβάλλεται στην ισχυρότερη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας η οποία θα μπορούσε να την βγάλει από την κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη της οικονομίας της τάξεως του

1,8% χάρη στον τουρισμό. Ενώ το 2010 ο τουρισμός συνέβαλε στο ΑΕΠ κατά 15,6% σύμφωνα με εκτιμήσεις του World Travel & Tourism Council (WTTC) το ποσοστό αυτό ανέρχεται ήδη σε 18,6% και σύμφωνα με τις προγνώσεις του μέχρι το 2027 το ποσοστό θα αυξάνεται κατά 4,6% ετησίως, με ποσοστό δηλαδή μεγαλύτερο από την ανάπτυξη της συνολικής οικονομίας«, αναφέρεται στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

Όπως συμπληρώνει: «Σε αυτό συμβάλλουν ιδίως οι Γερμανοί τουρίστες, στις προτιμήσεις των οποίων η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά. Καμιά χώρα δεν βρίσκεται στις προτιμήσεις των Γερμανών τόσο ψηλά όσο η Ελλάδα, σύμφωνα με το ερευνητικό Ινστιτούτο GfK, κατά το οποίο σε σχέση με το 2012 ,οπότε η χώρα συνταράζονταν από διαδηλώσεις, τα κέρδη των ταξιδιωτικών γραφείων έχουν τριπλασιαστεί«.

Στις ίδιες εκτιμήσεις έχει καταλήξει και ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός της Ευρώπης η -επίσης- γερμανική ΤUI, η οποία κάνει λόγο για αύξηση των φετινών κρατήσεων της τάξεως το 23% συνολικά προς την Ελλάδα, με μεγαλύτερο ποσοστό αυτό της Χαλκιδικής με 44%, ενώ ο τουριστικός διευθυντής της Μάρεκ Αντριτσακ, έκανε λόγο για μακροπρόθεσμα σχέδια της εταιρείας ώστε να αναπτυχθεί στην Ελλάδα ακόμη περισσότερο. «Οι Έλληνες κερδίζουν από την ανασφάλεια και τις πολιτικές ταραχές στην Τουρκία αλλά και από τα δικά τους δυνατά χαρτιά: H ποιότητα των ξενοδοχείων και των υπηρεσιών δεν ήταν ποτέ καλύτερες«, όπως λέει στην εφημερίδα ο κ. Αντριτσακ.

Επίσης, ο επικεφαλής του ομίλου TUI, Φριτς Γιούσεν, μιλώντας στην Deutsche Welle στο Βερολίνο εκτιμά πως θα αυξηθεί ο τομέας της κρουαζιέρας στην Ελλάδα. «Τον περασμένο χρόνο είχαμε ήδη αυξήσει τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια προς την Ελλάδα. Φέτος τα αυξήσαμε ακόμη περισσότερο. Είμαστε πεπεισμένοι πως στην Ευρώπη ο τομέας κρουαζιέρα θα αναπτύσσεται όλο και περισσότερο. Σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου, οι Ευρωπαίοι είναι ευκατάστατοι και διαθέτουν περισσότερο χρόνο για διακοπές. Αυτοί είναι οι δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους αυτός ο τομέας του τουρισμού επιδέχεται περαιτέρω ανάπτυξη – και στην Ελλάδα».

Μιλώντας στην Deutsche Welle, με συγκεκριμένους αριθμούς, η επικεφαλής της θυγατρικής TUI Cruises, Βίπκε Μάιερ, υπογράμμισε πως «φέτος η παρουσία της TUI είναι δυνατή. Έχουμε 98 προορισμούς σε ελληνικά λιμάνια. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με πέρυσι. Ως το τέλος της φετινής σαιζόν θα έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα με την TUI Cruises περίπου 220.000 επιβάτες». Τα δύο κρουαζιερόπλοια της TUI που ταξιδεύουν από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο στα ελληνικά ύδατα, φιλοξενούν σχεδόν 2000 άτομα στο ένα πλοίο και 2500 στο άλλο. Η πληρότητα τους αγγίζει το 100% σύμφωνα με την κ. Μάιερ .

Keywords
Τυχαία Θέματα